Ingrediente
- 500 ml lapte călduţ
- 5 ouă
- 150 gr zahăr
- 5 linguri de făină
- 3 linguri de apă
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolată neagră
- un praf de sare
- se orneaza cu cacao şi ciocolată albă rasă
Mod de preparare
Această reţetă e foarte căutată de cei care vor să facă o prăjitură rapidă şi foarte gustoasă. Dacă o încerci, te cucereşte pe loc!
Topim untul împreună cu ciocolata. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi adăugăm amestecul de ciocolată şi unt, apoi apa, făina cernută, zahărul vanilinat şi laptele călduţ. Batem albuşurile cu un praf de sare până se transformă într-o spumă tare şi o încorporăm în compoziţie cu mişcări uşoare.
Ungem bine cu unt un vas şi pudrăm cu făină, punem compoziţia rezultată şi introducem în cuptorul încălzit la o temperatură de 150 grade pentru o oră, până se rumeneşte puţin.
După coacere, se lasă să se răcească şi apoi se pune în frigider pentru câteva ore. Se pudrează cu cacao şi se rade ciocolată albă pentru contrast. Poftă bună!