Rețeta Cassata siciliană este un desert tradițional din Sicilia, Italia, ce conține pandișpan însiropat și stratificat cu cremă de ricota cu fructe confiate. O nebunie de desert care creează dependență!
Rețeta Cassata siciliană - Ingrediente
- 1 kg ricotta proaspătă scursă, bătută și îndulcită
- 1 lămâie
- 4 foi de pandișpan simplu 58x38 , H 1,3 cm
- 200gr picaturi de ciocolată
- 1 kg marțipan verde gata pregătit
- 1 kg zahăr fondant alb
- 600 gr fructe candite
- 4 ouă
- 500 gr zahăr pudră
- 500 gramidon
Rețeta Cassata siciliană - Preparare
Ricotta, după ce afost în preabil scursă și lasată la odihnit 3 ore, se amestecă cu zahărul până se obține o cremă omogenă și densă .
Se întinde pandișpanul în interiorul formei de cassata și apoi se pun picăturile de ciocolată și ricotta, se acoperă cu pandișpan tortul și apoi se întoarce și se pune pe o baza dreaptă, farfurie sau disc de tort. Se scoate forma și se acoperă cu zahăr fondant. cald și se îmbracă lateralul cu marzipanul gata pregătit. La sfârșit se decoreaza partea de sus cu fructe confiate: cireșe, portocale și alte fructe confiate. Apoi se decoreaza cu glassa reale obținută din lămâie, ou și zahăr.
Chifteluțe de creveți pe bețișoare de lemongrass... Piept de rață în crustă de alune, cu sfeclă murată, chipsuri de țelină, piure de morcovi și sos de prune uscate...