Chefi la cuțite

MARȚI | ora 20.00

Rețetă cozonac tradițional. Cozonac făcut ca la mănăstire. Rețeta măicuțelor

 

Rețetă cozonac tradițional. Dacă tot se apropie sărbătorile și masa de Crăciun trebuie pregătită cu atenție, ne-am gândit să îți propunem o rețetă de cozonac tradițional pe care îl fac măicuțele la mănăstire. Complitează masa de sărbători cu un cozonac pufos moldovenesc.

Rețetă cozonac tradițional. Cozonac cu cacao și nucă - Ingrediente

– 2 kg făină
– 9 ouă
– 250 g unt
– 500 ml lapte
– 50 g drojdie de calitate
– 500 g zahăr
– esență de vanilie și portocale
– 5 g sare
– coajă de la o lămîie
– 100 g ulei
– umplutură de cacao și nuca

Rețetă cozonac tradițional. Cozonac cu cacao și nucă -Mod de preparare

Etapa 1: Se prepară maiaua din circa 3 linguri făînă care se pun într-un castron și se opăresc cu jumătate din cantitatea de lapte fierbinte și se bate până devine o pastă moale că o alifie.

Etapa 2: Peste acest amestec se sfarmă drojdia și se pune la crescut la loc cald ferit de curenți de aer rece.

Etapa 3: Între timp, se bat ouăle întregi cu restul de lapte și se adaugă esențele. Când maiaua a crescut, se adaugă peste făînă, se toarnă compoziția de ouă cu lapte, iar apoi untul topit, coajă de lămâie și portocală.

Etapa 4: Acest amestec se frământă bine 35-45 de minute neîntrerupt; La frămîntat se ung mâinile cu ulei și se continuă framintarea pînă când coca face basici. Aluatul rezultat nu trebuie să fie tare ci mai mult moale. Dacă e virtos, se mai adaugă ulei și se continuă framantatul.

Etapa 5: Aluat se acoperă cu un șervet curat și gros, se pune la căldură și se lasă să crească . Cînd coca a crescut bine, se iau pe rînd bucăți, se întind puțîn, se presară umplutură și apoi se rulează, după care se pune in tavi de cozonac lungi și înalte, pregătite cu hîrtie înalta unsă cu unt.

Etapa 6: Se unge cozonacul cu gălbenuș amestecat cu ulei că o maioneză și se presară cu zahăr pentru aspect. Coptul nu trebuie să dureze mai mult de 60 de minute.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI