Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Rețetă de negresă cu sos de zmeură

Negresele sunt, de departe cele mai adosrate prăjituri, indiferent că sunt preparate simple, cu diverse glazuri, sau cu sosuri de fructe. Iar pentru a ne lămuri că este așa, să încercăm o rețetă de negresă cu sos de zmeură!

Negresă cu sos de zmeură

Chefi la cuțite

Negresele sunt, de departe, cele mai adosrate prăjituri, indiferent că sunt preparate simple, cu diverse glazuri, sau cu sosuri de fructe. Iar pentru a ne lămuri că este așa, să încercăm o rețetă de negresă cu sos de zmeură!

Petruța Săsăran, a venit în a șaptea ediție din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, să-i surprindă pe chefi cu o rețetă de negresă cu sos de zmeură, dar și pentru a-i lămuri care este diferențe dintre negresă și brownie.

Ingrediente pentru Rețetă de negresă cu sos de zmeură:


  • 300 gr zahăr
  • 10 gr ness
  • 100g cacao
  • 10 ml esență de rom
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 400 ml lapte
  • 2 ouă
  • sare
  • Pentru sos de zmeură:

  • 500 gr zmeură congelată,
  • 100 gr zmeură proaspătă
  • 1 lămâie
  • 400 gr gem de caise

Mod de preparare pentru Rețetă de negresă cu sos de zmeură

Într-un bol mare, se amestecă toate ingredientele uscate (făina, zahărul, nessul, cacaua). În alt bol se amestecă ingredientele umede (ulei, lapte, esență de rom) și ouăle.

Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede apoi se adaugă gemul de caise și bicarbonatul de sodiu stins în zeamă de lămâie.

Se omogenizează compoziția pentru negresă și se toarnă în tava tapetată cu hârtie. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 40-45 minute.

Între timp, se prepară sosul de zmeură.

Se pune zmeura congelată împreună cu zahărul vanilinat și zeama de la 1/2 lămâie în tigaia încinsă pentru câteva minute, apoi se dă totul prin blender iar la final prin sită pentru înlătura semințele și a obține un sos fin.

Citește și: Rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar. Rețetă de frigănele însiropate, din bucătăria cubaneză

Se pudrează negresa cu zahăr pudră, se porționează și se glazurează cu sos de zmeură.

Pe lângă delicioasa negresă cu sos de zmeură se mai adaugă și zmeură proaspătă ca decor, dar și pentru un plus de aromă și prospețime.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Video