- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ne place varza călită, dar parcă nu mai e la fel de gustoasă reîncălzită.
Dar pentru că suntem inventivi, putem pregăti o delicioasă rețetă de ștrudel cu varză și pe cei dragi îi vom cuceri.
Rețetă de ștrudel cu varză - Ingrediente
- Aluat:
- 300 gr făină albă
- 1 linguriță praf de copt
- 125 ml lapte
- 1 ou
- 30 ml ulei
- 1/2 linguriță sare
- Pentru umplutură:
- 350 gr varză călită, simplă, sau cu costiță
- 1 ou pentru uns
- chimen pentru decor
Rețetă de ștrudel cu varză - Mod de preparare
Pentru a pregăti aluat de ștrudel, cernem făina într-un vas, împreună cu praful de copt. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo oul, uleiul și un praf de sare. Apoi se amestecă totul până va rezulta un aluat compact care se lasă la odihnit 30 de minute.
Pentru a pregăti varza călită puteți vedea o rețetă AICI!
După se s-a odihnit aluatul, la rece, îl întindem pe masa înfăinată, într-o foaie mai subțire. Peste aluat întindem varza călită și rulăm strâns. Ideal ar fi să avem și ceva bucățele de carne prin varză, dar merge la fel de bine și simplă.
Așezăm ștrudelul cu varză într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îl ungem cu ou și presărăm chimen.
Coacem deliciosul ștrudel cu varză pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Îl lăsăm să se tempereze, apoi îl putem felia și servi.
Vedeți și rețeta Rulouri din foietaj cu șuncă și cașcaval!
Gem de caise: Ingredientul secret care îi dă o savoare unică... Ruladă cu cremă de vanilie și zmeură. Cum faci o foaie de ruladă perfectă!...