Antena Căutare

Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți

Rețetele de paste au devenit cele mai frecvente, pentru că sunt rapide, sunt gustoase și sățioase. Însă atunci când sunt preparate de un bucătar italian, gustul este incontestabil, așa cum ne-a demonstrat un concurent al emisiunii ”Chefi la cuțite” cu rețeta sa ”Tagliatelle cu zucchini și creveți”.

Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți
Tagliatelle cu zucchini și creveți

Aiello Vincenzo, un italian stabilit în România, a participat la concursul culinar din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, deoarece iubita sa, o româncă, l-a înscris la audițiile pe nevăzute.

El a ales să prepare o rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți, care poate sună banal, dar gustul este senzațional.

Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți - Ingrediente:


  • 500 gr tagliatelle barilla all uovo
  • 6 buc. zucchini
  • 16 buc. creveți
  • 50 coniac
  • 2 buc. ceapă shalota sau ceapa lungă
  • ulei de măsline extra virgin
  • 100 gr parmezan
  • sare și piper
  • pătrunjel
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 buc. ardei iute
  • roșii cherry

Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți - Preparare

Se pune apă cu puțină sare, la fiert, pentru paste. Când începe să fiarbă, se adaugă tagliatellele și se lasă la fiert 6-7 minute.

Între timp, se toacă zucchunii în cuburi, se curăță 8 creveți și se taie rondele. ceilalți 8 creveți se curăță doar de trunchi și cap.

Citește și: Rețeta Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie

Într-o tigaie se pune ulei de măsline la încins și se adaugă un cățel de usturoi ușor zdrobit și rondele de ardei iute. Se amestecă puțin ingredientele din tigaie pentru a-și degaja aromele, apoi se adaugă carcasele de la creveți.

După 2 minute se adaugă coniacul și se lasă tigaia la foc încet, până se evaporă alcoolul.

Se adaugă roșiile cherry și se completează cu puțină apă fierbinte. Se lasă sosul să fiarbă 10 minute, apoi se scurg carcasele de creveți și se înlătură, lăsând sosul să mai fiarbă 1-2 minute.

Într-o altă tigaie, se pune puțin ulei de măsline și se adaugă 2 căței de usturoi striviți și puțin pătrunjel verde.

În acest ulei aromatizat se trag cuburile de zucchini, apoi se adaugă apă fierbinte, de la paste și se lasă să se gătească 12-15 minute, timp în care se presară și puțină sare peste ele.

Citește și: Celebra rețetă Shakshuka într-o interpertare spectaculoasă și extrem de delicioasă

Când sunt bine pătrunse cuburile de zucchini, se scot o parte din ele și se adaugă într-un blender împreună cu sosul de creveți. Se adaugă și puțin parmezan răzuit și puțin piper și se transformă totul într-o cremă delicioasă.

Peste cuburile de zucchini rămase în tigaie, se adaugă ceilalți 8 creveți. Se lasă doar până se gătesc și se scot pentru a-i adăuga în timpul servirii.

Se scurg pastele fierte și se adaugă în tigaie amestecându-le cu zucchinii. Se servesc cu delicioasa cremă de mai sus și cei 8 creveți întregi.

Un preparat gustos, perfect pentru o masă în familie!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie. Un preparat gustos și spectaculos demn de orice concurs cul... Mușchi de vită cu foie gras și trufe. O combinație de notă maximă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x