Sunt foarte gustoși și aspectuoși și vor fi, cu siguranță apreciați, mai ales de cei mici.
Rețeta Dovleci din aluat cu dovleac plăcintar caramelizat – Ingrediente:
- 850 gr dovleac plăcintar, răzuit
- 150 gr zahăr
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 550 gr făină
- 1 ou
- 3,5 gr drojdie uscată +1 linguriță zahăr
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 100 ml lapte cald
- 1 lingură cu vârf de smântână
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 gălbenuș + 1 lingură de lapte, pentru uns
- migdale pentru a imita codițele
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- sfoară mai groasă pentru legat dovlecii
Rețeta Dovleci din aluat cu dovleac plăcintar caramelizat – Mod de preparare
Dovleacul răzuit se pune la caramelizat cu zahărul până este bine pătruns.
Se amestecă făina cu drojdia uscată, apoi se adaugă oul amestecat cu un praf de sare, smântâna și untul moale, plus 200 gr din răzătura de dovleac. Se frământă aluatul, adăugând și laptele ușor încălzit, Va rezulta un aluat ferm și nelipicios, care se lasă la odihnit 30 de minute. Apoi se împarte în bucăți de dimensiunea unei mingi de tenis
VEDEȚI ȘI Rețetă delicioasă de Plăcintă cu dovleac caramelizat în sirop de arțar!
Cum se modelează minunații dovleci din aluat cu dovleac plăcintar caramelizat.
Se întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire de 5-6 mm și îse dă formă circulară. Se pune câte o lingură mai cu vârf din răzătura de dovleac rămasă, amestecată cu scorțișoară. Se împăturesc marginile aluatului peste umplutura de dovleac răzuit și se modelează bine în formă rotunda.
Se taie din sfoară cam câte 100 cm pentru fiecare bilă de aluat și se trec bucățile de sfoara prin făină. Se ia o bucată de sfoară, se întinde pe masă și se așează bila de aluat, la mijlocul sforii, cu partea neuniformă în jos. Apoi se leagă bila de aluat cu sfoara în 8 părți, aproximativ egale.
Dovlecii de aluat astfel formați se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 2 cm. Se ung cu gălbenuș de ou diluat cu puțin late și se dau la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 35 de minute, sau până când sunt frumos rumeniți.
Se lasă, apoi, să se răcească, se taie sforile cu o forfecuță și se îndepărtează cu grijă, să nu se rupă aluatul.
Se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.
Rețeta Ficăței de pui cu prune în bacon și curmale cu brânză de capră... Rețete de Halloween. Salată de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt...