- Fagure de miere cu cocos
Folosește aromata miere de salcâm într-un desert delicios, preparat de Dr. Oetker!
Vara, apicultorii culeg mierea parfumată, fină, de salcam. Alege să o folosești pregătind desertul propus de Dr.Oetker: Fagure de miere cu cocos.
Mierea de salcâm este un tonic general pentru sănătate, cu un conținut bogat de vitamine, o textură fină și un gust plăcut. Creeaza cel mai delicios Fagure de miere cu cocos!
Rețeta mai jos, pas cu pas:
Click aici pentru rețeta video de la Dr. Oetker!
Aveți nevoie de:
De pregătit în prealabil:
2 cutii de conserve de ananas mărunțit (fiecare cu masa scursă de circa 340g)
Pentru aluat:
375 g de făină
1 plic de Drojdie Dr. Oetker
50 g de zahăr
1 plic de Zahăr vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțit cu sare
1 ou mărime M
200 ml de lapte călduț
50 g de unt (sau margarină) topit, răcit
Pentru cremă:
100 g de miere de salcâm
150 g de unt
75 g de zahăr
1 plic de Zahăr vanilinat Dr. Oetker
5 linguri smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă
150 g de Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
Pentru umplutură:
125 g de zahăr
750 ml de suc de ananas, din conservă, eventual completat cu apă,
2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
2 pahare (400 ml) de smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă
Pregătire: Pentru pregătirea compotului, ananasul marunțit se lasă într-o sită la scurs. Se colectează sucul și se măsoară 750 ml. Se completează cu apă, daca e nevoie.
Aluat : Se cerne făina într-un vas, apoi se amestecă cu drojdia uscată. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul, laptele și untul (sau margarina). lngredientele se amestecă cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, circa 5 minute până la obținerea unui aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț la dospit, până când își mărește vizibil volumul.
Crema: Se încălzesc într-o oală, amestecând continuu: mierea, untul, zahărul, zahărul vanilinat și frișca. Se lasă să fiarbă puțin. Se încorporează fulgii de nucă de cocos. Compoziția se lasă să se răcească, timp în care se mai amestecă din când în când.
Umplutura: Se prepară din praful de Pudding zahăr și sucul de ananas - conform indicațiilor de pe plic, dar cu ingredientele specificate - o budincă. Aceasta se toarnă într-un vas și se acoperă apoi cu o folie de prospețime. Budinca se lasă să se răcească.
Frișca se bate spumă tare. Budinca răcită se mai amestecă o dată, apoi se încorporează frișca.
Preparare: Peste aluat se presară puțină făină, se scoate din vas pe un blat tapetat ușor cu făină și se mai frământă puțin, apoi se întinde într-o tava (30 x 40 cm, unsă). Crema cu miere și fulgi de cocos se toarnă deasupra și se întinde omogen. Aluatul se mai acoperă o dată și se mai lasă la dospit într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul. Tava se introduce în cuptor și se coace la 180° cca 15 minute. Tava se așază pe un grătar de bucătărie și prăjitură se lasă să se răcească.
Blatul de prăjitură se taie în patru și fiecare bucată se taie - transversal - în două foi. Crema de budincă și frișca se întind omogen peste foaia de jos. Foaia de deasupra se așază peste cremă și se apasă ușor. Se lasă la frigider două-trei ore.
Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, te învață cum să pregătești BĂNUȚI OLTENEȘTI!... Poale-n brâu moldovenești, acele brânzoaice renumite, pe care nu poți să le ocolești, în Moldova de poposești...