O rețetă gustoasă și sățioasă, cu o combinație interesantă între orez, creveți și dovlecei: Risotto cu cremă de dovlecei și creveți!
Ingrediente Risotto cu cremă de dovlecei și creveți
- 3 cepe albe
- 3 morcovi
- 1 căpățână de usturoi
- 1 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 3 dovlecei medii
- 1 kg orez
- 300 ml ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- 200 g brânză Philadelphia
- 600 g creveți
Mod de preparare Risotto cu cremă de dovlecei și creveți
Se curăță și se pun la fiert morcovii, țelina și păstârnacul în oala pentru supă vegetala.
Se toacă ceapa și usturoiul și se pun la călit în unt, apoi se adaugă orezul.
Se amestecă bine orezul cu ingredientele de pe foc, apoi se adaugă vinul.
După ce alcoolul s-a evaporate se adaugă câte un polonic din supa vegetală
Pentru crema de dovlecei, se pun dovleceii la călit cu doi căței de usturoi, iar când se pătrund bine se adaugă crema de brânză.
Când orezul mai are puțin până se prepară, se adaugă crema de dovlecei apoi se stinge focul.
Creveții se trag la tigaie în unt și puțin usturoi.
Când toate preparatele sunt gata, se așează pe farfurii și se servesc.