Ingrediente
- 200 g viermi de mătase
- 200 g viermișori de făină
- 200 g unt
- 400 g piept de pui
- 200 l ulei
- Sare
- Piper
- o căpățână de usturoi
- mentă proaspătă
- 2 caserole de salată rucola
- 2 rodii
- 1 conservă de porumb
- 50 g semințe de pin
- busuioc proaspăt
- 100 g parmezan
- 150 ml ulei de măsline
- 200 g struguri albi
- 100 g brânză cu mucegai(gorgonzola)
- 3 mere golden, verzi
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie în cuburi mici și se lasă la marinat pentru 15-20 de minute, într-un baiț preparat din usturoi, ulei, sare, piper, suc de rodie, apoi se trage la tigaie,
Viermii de mătase se trag la tigaie în unt încins, împreună cu viermii de făină, apoi se așază pe hârtie de copt, se presară sare și piper și se dau la cuptor pentru a le desăvârși rumenirea, devenind astfel foarte crocanți.
Din salata rucola, împreună cu restul ingredientelor se pregătește o salată primavera, asezonată cu ulei de măsline, sare, piper, suc, dar și semințe de rodie, la care se adaugă pieptul de pui și viermii crocanți.
Pentru un plus de prospețime se vor adăuga și frunze proaspete de mentă.