Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, te învață cum să pregătești cea mai bună CIORBĂ DE BURTĂ! Deși pare greu de crezut, e mult mai ușor decât ți-ai putea imagina:
Ingrediente (6 porții)
500 gsmântână
2 kgburtă prefiartă
Articolul continuă după reclamă
1 kgoase de vită
3cepe
3morcovi
2rădăcini de pătrunjel
1țelină
4ouă
1căpățână usturoi
sare
piper boabe
foi de dafin
oțet după gust
Preparare
- Se pun 4,5 l de apă, la fiert, într-o oală mare. Când clocotește apa, se pun oasele de vită. Se spumează supa de 3-4 ori.
- Se micșorează focul și se lasă să fiarbă cel puțin o oră.
- Se spală bine legumele și se curăță. Se adaugă în supă, tăiate sferturi. Se fierb împreună cu oasele.
- Se adaugă și burta de vită, tăiată fideluță, după ce a fost decongelată în prealabil. Fiind prefiartă, nu trebuie pusă de la început, o dată cu oasele.
- Se presară foile de dafin și câteva boabe de piper.Se lasă să fiarbă, tot la foc mic, încă vreo 50-60 de minute sau până când este burta de vită bine fiartă.
- Se oprește focul și se scot oasele de vită.
- Cu o strecurătoare, se scoate și burta de vită și legumele fierte.
- Zeama rămasă se trece de două ori printr-o sită.
- Se alege dintre legume burta tăiată fideluță și se pune înapoi în supă.
- Se curăță carnea de pe oasele fierte, se taie cubulețe și se adaugă și ea în supă.
- Legumele fierte se pasează în blender, iar piureul obținut se pune înapoi în supă.
- Supa se fierbe din nou până ce dă în clocot. Usturoiul se curăță și se pisează bine într-un mojar. Se toarnă peste el mai multe polonice cu zeamă fierbinte.
- Poftă bună!