Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, te învață cum să pregătești cea mai bună CIORBĂ DE BURTĂ! După o zi caniculară, e tot ce ți-ai putea dori!

Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, te învață cum să pregătești cea mai bună CIORBĂ DE BURTĂ!

Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, te învață cum să pregătești cea mai bună CIORBĂ DE BURTĂ! Deși pare greu de crezut, e mult mai ușor decât ți-ai putea imagina:

Ingrediente (6 porții)

500 gsmântână

2 kgburtă prefiartă

1 kgoase de vită

3cepe

3morcovi

2rădăcini de pătrunjel

1țelină

4ouă

1căpățână usturoi

sare

piper boabe

foi de dafin

oțet după gust

Preparare

  • Se pun 4,5 l de apă, la fiert, într-o oală mare. Când clocotește apa, se pun oasele de vită. Se spumează supa de 3-4 ori.
  • Se micșorează focul și se lasă să fiarbă cel puțin o oră.
  • Se spală bine legumele și se curăță. Se adaugă în supă, tăiate sferturi. Se fierb împreună cu oasele.
  • Se adaugă și burta de vită, tăiată fideluță, după ce a fost decongelată în prealabil. Fiind prefiartă, nu trebuie pusă de la început, o dată cu oasele.
  • Se presară foile de dafin și câteva boabe de piper.Se lasă să fiarbă, tot la foc mic, încă vreo 50-60 de minute sau până când este burta de vită bine fiartă.
  • Se oprește focul și se scot oasele de vită.
  • Cu o strecurătoare, se scoate și burta de vită și legumele fierte.
  • Zeama rămasă se trece de două ori printr-o sită.
  • Se alege dintre legume burta tăiată fideluță și se pune înapoi în supă.
  • Se curăță carnea de pe oasele fierte, se taie cubulețe și se adaugă și ea în supă.
  • Legumele fierte se pasează în blender, iar piureul obținut se pune înapoi în supă.
  • Supa se fierbe din nou până ce dă în clocot. Usturoiul se curăță și se pisează bine într-un mojar. Se toarnă peste el mai multe polonice cu zeamă fierbinte.
  • Poftă bună!
Video