Ingrediente
- 1 varză medie
- 1 l apă
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- 200 ml oțet
- 1 kg carne de vânat, tocată
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceapă
- 300 g slănină
- sare
- piper
- cimbru
- boia
- foi de dafin
- smântână
Mod de preparare
Se taie slănina în cuburi și se pune la topit.
După topire, se scot jumările și se adaugă ceapa tocată mărunt.
Se lasă să se călească, apoi se adaugăcarnea de vânat și se amestecă intens pe foc, până își schimbă culoarea.
Se adaugă și orezul și se condimentează totul cu sare, piper, cimbru și boia, iar după câteva minute se adaugă și bulionul.
Compoziția se lasă la răcit, iar între timp se pregătesc foile de varză care se
opăresc în apă fierbinte cu sare, zahăr și oțet.
Foile de varză se umplu cu compoziția răcită și se așază în vas, iar printre ele se adaugă foi de
dafin, crenguțe de cimbru și totul se acoperă cu apă.
Se pun la fiert la foc mediu, până carnea și varza sunt fierte.
Se servesc calde cu smântână.
Tagliatelle cu fructe de mare în sos roșu... Prepelițe cu sos zingara și piure de broccoli...