- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- O varza murata(minim 15 frunze mari);
- pasat(crupa din porurmb)200g;
- hribe 800g;
- ceapa 200g;
- ardei verde, rosu 200g;
- 1 caserola de cimbru (crengute)
- 2 legaturi marar;
- sare,
- piper,
- boia,
- Suc de rosii 500ml;
- 10 rosii cherry;
- 1 ardei iute rosu;
- slanina 200g afumata;
- costita de porc afumata 600-800g(sau sa aiba 6-7 oase);
- faina de malai 200g ;
- lapte de vaca 1l;
- smantana de vaca 500g;
- smantana de capra 150g;
- rosii uscate 200g;
- cress;
- flori comestibile 200g
- fasii de bacon;
- ulei 100ml;
- untura de porc 1lingura,
- 100g amidon
Mod de preparare
1. Se prepara umplutura pentru sarmale. Se curata legumele, apoi se taie cubulete. Ceapa se caleste in untura, se adauga ardeii grasi, apoi ciupercile taiate. Se calesc, apoi se dau deoparte.
2. Păsatul se spala foarte bine sa nu ramana impuritati. Mararul se spala si se toaca marunt. Se adauga peste legume, impreuna cu slanina, si se condimenteaza totul cu sare, piper, se adauga putin suc de rosii.
3. Se spala varza, se pregatesc foi de varza. Se ruleaza sarmale, se asaza in cerc, intr-un vas, pe un strat de varza taiata, iar in mijloc se asaza costita taiata. Se adauga doua crengute de cimbru si doua de marar. Se adauga rosiile chery taiate in jumatati, sucul de rosii si se acopera totul cu un strat de varza taiata. Se adauga apa, se acopera si se pune la fiert, aproximativ o ora.
4. Separat, se pune la fiert laptele cu un praf de sare, cand atinge temperatura de fierbere, se adauga faina de malai, se amesteca constant pana se leaga, iar dupa ce fierbe compozitia, se adauga smantana de capra si se omogenizeaza, rezultand o mamaliguta foarte cremoasa.
5. Rosiile uscate se taie marunt. Baconul se rumeneste intr-o tigaie pana devine crocant. Smantana de vaca se amesteca cu putin marar, se tine la rece pana in momentul servirii, alaturi de ardeiul iute.
6. Sarmalutele se servesc cu balmos, bacon crocant si rosii uscate, smantana si ardei iute.
Beef Wellington cu trufe şi sos de parmezan... Calamar umplut cu cartofi duci servit cu proseco cream sos...