Ai tot încercat să faci paste carbonara și nu ai nimerit acel gust perfect, la care visăm cu toții? Atunci hai să încerci o altfel de rețetă!
Ai nevoie de:
- paste (spaghetti, penne, tagliatelle)
- 5 ouă
- un pahar mare de smântână
- parmezan (50-75 de grame)
- oregano
- sare și piper
- bacon (sau kaiser, șuncă, mușchi file etc)
Cum se face?
Noi facem așa: punem pastele la fiert (cam pentru patru porții). Călim baconul sau șunca tăiate fâșii extrem de subțiri de câțiva milimetri și între timp punem smântânta într-o crăticioară pe foc.
Când începe să se topească adăugăm parmezanul ras, amestecând continuu. Apoi turnăm două ouă și trei gălbenușuri bătute toate bine și amestem bine de tot, ca să încorporăm și să prevenim ca oul să devină solid.
Se pune sare, piper și oregano după gust și se toarnă sosul amestecat cu bacon sau șuncă peste paste.
Poftă bună!
Pentru mai multe rețete delicioase pe care le poți pregăti rapid intră pe pagina emisiunii „Chefi la cuțite”!
Poale-n brâu moldovenești, acele brânzoaice renumite, pe care nu poți să le ocolești, în Moldova de poposești... Cum faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană din lume! Mănânci de nu te mai oprești, atât de gustoasă e!...