- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sezonul 8 „Chefi la cuțite” pare să fie unul plin de surprize. Pentru a câștiga o nouă amuletă în a șasea ediție a emisiunii, Cătălin Scărlătescu a scos un as din mânecă și a decis să pregătească rețeta sa secretă de șnițele sau crochete de pui, cu care a devenit celebru în urmă cu 18 ani.
Cum se fac cele mai bune șnițele sau crochete de pui din lume, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu
Se pare că secretul pentru a face cele mai bune șnițele sau crochete de pui din lume constă în folosirea unei cantități generoase de fulgi de porumb cu miere.
Carnea de pui se taie pe mărimea dorită, sub formă de șnițele sau crochete (gujoane) și se pregătește apoi, într-un vas, un amestec din unt cât mai gras (sau unt de trufe), smântână de gătit și trufe (sub formă de fulgi sau pudră).
citește și: Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric! Chef Scărlătescu a dezvăluit secretul
Bucățile de carne se asezonează cu sare, piper și alte ierburi aromatice (după preferință), se cufundă în amestecul pe bază de unt și apoi se tăvălesc prin crocantul obținut din fulgii de porumb cu miere, zdrobiți cât mai fin, apoi se prăjește totul într-o baie generoasă de ulei.
Astfel se fac cele mai bune șnițele sau crochete de pui din lume, după rețeta secretă a lui Cătălin Scărlătescu.
„Clasicele mele crochete de pui, cu care m-am consacrat, sunt 18 ani de atunci. În 2003 înnebunise lumea cu crochetele de pui, rețeta asta era bestseller. Într-o dimineață vine un client și mă întreabă dacă pot să fac ceva la gujoanele alea de pui, că sunt bune, dar să le mai fac ceva.
Pe polița aia din bucătărie erau două pungi de fulgi de porumb cu miere, nu știu ce căutau alea pe acolo. Eu, nervos, iau o pungă din alea și dau cu ea așa. În momentul în care am dat cu punga aia de perete și de masă am auzit cum s-au zdrobit alea.
Am început să zdrobesc și am făcut eu un fel de pesmet. Am asezonat carnea cu muștar, puțină cremă de trufe, un pic de unt de trufe și am dat gujoanele prin chestia aia crocantă. Dacă o patentam milionar eram azi”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu despre cea mai bună rețetă a sa de șnițele sau crochete de pui, pe care unii le mai numesc și gujoane de pui.
Rețetă de shaorma altfel. Shaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate... Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă și gustoasă de paste...