Antena Căutare

Spaghete cu chiftele în sos de roșii, pentru mese gustoase și sățioase

Pentru atunci când preparați mai multe chiftele și mai rămân pentru a doua zi, preparați aceste delicioase Spaghete cu chiftele în sos de roșii și pe loc le veți îndrăgi!

Spaghete cu chiftele în sos de roșii, pentru mese gustoase și sățioase
Spaghete cu chiftele in sos de rosii

Pentru atunci când preparați mai multe chiftele și mai rămân pentru a doua zi, preparați aceste delicioase Spaghete cu chiftele în sos de roșii și pe loc le veți îndrăgi!


Ingrediente pentru Spaghete cu chiftele în sos de roșii și pe loc le veți îndrăgi

  • 500 g spaghete
  • Pentru chiftele:
  • 1 kg carne tocată, amestec
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • cimbru uscat
  • boia de ardei
  • busuioc uscat
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos de roșii:
  • 50 g unt
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 500 g roșii bine coapte
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură zahăr
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru

Mod de preparare Spaghete cu chiftele în sos de roșii și pe loc le veți îndrăgi

Preparare chiftele.
Ceapa și cățeii de usturoi se curăță și se trec prin mașina de tocat.
Morcovul și cartofii se curăță, se spală, se dau pe răzătoare, apoi se scurg bine de sucul lăsat.
Pătrunjelul se toacă mărunt.
Toate aceste ingrediente se adaugă peste carnea tocată și se amestecă bine, asezonându-le cu sare, piper, boia de ardei, cimbru și busuioc. La final se încorporează ouăle.
Se formează chiftele de mărimea unei nuci care se prăjesc în ulei încins.
Pentru prepararea sosului de roșii, mai întâi se opăresc roșiile în apă clocotită cu sare, apoi se decojesc și se trec prin blender.
Se toacă ceapa şi se rumeneşte în unt topit.
Se adaugă morcovul ras și se amestecă bine, apoi se adaugă pasta de roșii și o ceașcă de apă.
Se lasă să fiarbă până se îngroașă, adăugând și foile de dafin, sare, piper,usturoi răzuit şi zahăr.
Spre final de fierbere se adaugă chiftele în sos.
Spaghetele se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se servesc cu chiftelele în sos de roșii.

Minitarte cu ciocolată, alune și fructe de pădure... Ciorbă de fasole verde cu dovlecei. Cea mai gustoasă ciorbă de vară!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x