Ingrediente
- 5 buc pulpe inferioare de iepure cu os
- 1 kg smantana cu 26% grăsime
- 15 oua
- 200 gr usturoi
- 1,5 kg faina de grâu
- 3 buc lamai
- 500 gr morcov cu frunze
- 30 gr curry praf
- 10 gr boia de ardei dulce
- 100 ml sos chilly dulce
- 10gr busuioc uscat
- 1 caserola busuioc verde
- 50 gr concentrat de pui Knorr
- 1 caserola flori comestibile rosii
- 100 gr grasime de porc pentru prajituri
- 200 gr margarina Unirea
- 200 gr branza iute si sarata de oi
- 1 cub drojdie fermentata
- 10 gr chimen seminte
- 10 gr mac seminte
- 20 gr sare
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml sos de soia
- 100 gr ghimbir proaspat
Mod de preparare
1. Pulpele de iepure se taie, se spala si se pun într-o oala la fiert cu putina sare, colectand mereu spuma de deasupra supei. Se curata morcovul, se spala, se taie rondele si se pune la fiert separat cu sare si piper.
2. Intre timp, separat, se pregateste aluatul pentru saratelele de casa din: margarina, grasime de porc, branza iute si sarata de oi, drojdia care se amesteca cu apa calduta, oua, chimen seminte si faina.
3. Se intinde o foaie din aluat, care se decupeaza in diferite forme, care se dau cu ou, se presara mac si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 10 min la 180 grade in cuptor.
4. Dupa ce au fiert, pulpele de iepure se scot din supa, iar aceasta din urma se strecoara in alt vas. Intr-un bol se amesteca smantana cu galbenusurile a 10 oua, trei linguri de faina alba, usturoiul curatat, spalat si maruntit, praful de curry, boiaua dulce si zeama de lamaie.
5. Din supa fierbinte se ia o cantitate si se adauga treptat peste compozitia cu smântână astfel incat aceasta din urma sa fie temperata pentru a nu se forma cocoloase cand este amestecata cu restul de supa.
6. Se adauga compozitia strecurand-o in prealabil si se lasa sa fiarba la foc mic amestecand cu un tel. Cand morcovul a fiert pe jumatate se adauga in supa impreuna cu o parte din zeama in care a fiert. Se mai adauga busuiocul uscat, concentratul de pui amestecat cu putina supa de morcov, piperul si sosul chilly dulce.
7. In timp ce fierbe totul la foc mic, se aseaza pulpele condimentate intr-o tava si se dau la cuptor 5 min la 200 grade pentru a le rumeni putin.
8. Cand acestea sunt rumene si frumoase se desface carnea in fasii.
9. Se monteaza supa, apoi in mijloc se aseaza carnea si se garniseste cu saratelele de casa, frunze si flori comestibile.