- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este minunată aceată Tarta aperitiv cu ceapa verde și brânză, caldă, tocmai scoasă din cuptor, sau rece, servită la un picnic cu prietenii, după cum ne asigură Jamie Oliver!
Ingrediente pentru Tarta aperitiv cu ceapa verde și brânză
- 500 ml smântână( double cream)
- 3 ouă medii
- 3 gălbenușuri de ouă
- 150 g branza Gubbeen sau o brânză afumată
- 1 lingură de muștar dijon
- 1 legătură de ceapă de verde
- 50 g nuci
- Aluat de tartă:
- 185 g făină netedă plus extra pentru înfăinat
- 115 g unt nesărat (rece)
- 1/2 linguriță sare de mare
- 1/4 linguriță zahăr
- 70 ml apă rece
Mod de preparare Tarta aperitiv cu ceapa verde și brânză
În cazul în care faceți aluatul cu manual, puneți făina, jumătate de linguriță de sare de mare și zahărul într-un vas mare, apoi untul rece dat pe răzătoare. Frământați făina și untul cu degetele până când se aseamănă cu pesmetul, dar nu amestecați prea mult, să nu se topească untul.
Adăugați 70 ml de apă rece, treptat, amestecând până când aluatul este uniform și modelați-l într-o sferă. Se acoperă și se lasă la frigider timp de cel puțin 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu unt o formă de tartă de 23 cm cu unt și pudrați-o cu făină, dar nu în exces.
Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de câteva minute - acest lucru va ușura întinderea lui.
Înfăinați suprafață de lucru și întindeți aluatul, întorcându-l adesea și presărând suficientă făină pe suprafața de lucru pentru a preveni lipirea aluatului. Continuați să întindeți și să răsuciți aluatul, până când foaia are o grosime de aproximativ 3 mm peste tot.
Tapetați cu acest aluat interiorul formei de tartă, împingând aluatul cu degetetel prin toate marginile acesteia. Așezați hârtie de copt peste aluat. Dați forma cu aluatul la frigider pentru câteva minute.
Scoateți-o din frigider și umpleți-o cu boabe de fasole uscată sau margelele de copt și coaceți aluatul timp de 15-20 de minute, apoi îndepărtați fasolea și hârtia și mai lăsați-l în cuptor timp de încă 5 minute sau până când are o culoare maro aurie. În timp ce aluatul se coaceți, pregătiți umplutura.
Pentru umplutură, tăiați brânza și ceapa verde în bucăți de 1 cm. Adăugați și nucile. Amestecați ouăle întregi cu gălbenușurile și smântâna într-un castron și adăugați un praf de sare și unul de piper.
întindeți muștarul peste baza tartei, adăugați brânza tăiată și împrăștiați ceapa de verde deasupra. Se presară și nucile, apoi se toarnă peste acestea, amestecul de ouă.
Setați cuptorul la 170 de grade și coaceși tarta timp de 30-35 de minute sau până când este rumenă și conținutul este copt.
Serviți delicioasa tarta aperitiv cu ceapa verde și brânză, caldă sau rece, după preferințe.