Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Tartă cu mere și bezea. De la prima degustare te îndrăgostești de ea

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 gălbenușuri
  • 1 lingură zahăr
  • 125 g unt
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • coaja rasă de lămâie
  • un praf sare
  • un praf bicarbonat
  • Pentru umplutură:
  • 500 g mere
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru bezea:
  • 3 albușuri
  • 3 linguri zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un praf sare

Mod de preparare

Este o rețetă de tartă cu un aluat sfărâmicios, umplută cu mere ușor acrișoare, aromatizate cu scorțișoară, iar deasupra îmbrăcată intr-o aspectuoasă bezea cu lămâie.

Pentru prepararea aluatului, se freacă untul moale cu zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate cu un praf de sare, coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, se amestecă bine toate ingredientele, apoi se încorporează, treptat, făina.

Se frământă un aluat omogen care se dă la frigider cel puțin 30 de minute, învelit în folie.

Pentru umplutură se curăță merele și se feliază mai grosier, apoi se presară zahărul peste ele și se lasă la rece până se formează puțin sirop.

Aluatul se va întinde uniform intr-o formă de tară de 26 cm, îmbrăcând și pereții interiori, apoi se presară la baza lui, pesmetul.

Se așează în interior, feliile de mere scurse și se presară scorțișoară peste ele.

Se dă tarta la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.

Pentru bezea, se mixează albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat, zahărul și zeama de lămâie.

Se scoate tarta din cuptor, se întinde bezeaua deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 5-6 minute, până când bezeaua se rumenește frumos la suprafață.

După stingerea focului, se mai lasă tarta în cuptor 4-5 minute, cu ușa întredeschisă.

Se lasă tarta să se tempereze, se porționează și se servește cu mare poftă.

Video