Antena Căutare

Tartiflette - o rețetă tradițional franțuzească

O rețetă interesantă de cartofi gratinați, inspirată din bucătaria franceză.

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 1,5 l creme fresh
  • 300 gr ceapă albă
  • 400 gr lardons fumme
  • nucșoară
  • sare
  • piper
  • 500 gr brânză reblonchon
  • germeni de praz

Mod de preparare

Articolul continuă după reclamă

Se curăță cartofii, se taie în cuburi, apoi se se pun la fiert în creme fresh.

Se adaugă sare, piper și nucșoară, după gust.

Între timp, se călește ceapa în ulei încins, apoi se adaugă lardon și se lasă la prăjit, amestecând îngredientele.

După ce au fiert cartofii, se ațază într-o tavă pentru copt, împreună cu ceapa și lardonul, se pune brânza reblonchon deasupra și se lasă la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.

Se lasă să se tempereze ușor, apoi se porționează, se așază în farfurii și se decorează cu germeni.

Tocăniță din carne de porc cu mămăliguță... Paste Carbonara, rețetă italiană simplă și delicioasă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x