Ingrediente
- Ingrediente blat:
- -300 g biscuiti
- -130 g unt
- -2 lingurite cacao
- Ingrediente crema:
- -400 g branza de vaci
- -200 g smantana min 25% grasime
- -250 ml frisca
- -250 g afine
- -5 linguri de zahar
- -zahar vanilat
- -10 g gelatina
Mod de preparare
Fără îndoială, cheesecake-ul este una dintre cele mai iubite prăjituri din lume. Se pregăteşte rapid, e uşor de făcut şi e foarte gustoasă. Merită să o încercaţi!
Pentru blat: Biscuitii se sfarama cat mai fin, se pun intr-un castron si se adauga o lingura sau doua de cacao. Se topeste untul, se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort (cu diametrul de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine. Se introduce forma cu blatul de biscuiti in frigider pana se prepara crema.
Pentru crema: Branza de vaci se amesteca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza foarte bine. Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece pentru 10 minute. Se topeste la bain marie si se lasa sa se raceasca. Intr-un vas se bate frisca si se incorporeaza usor in crema de branza cu ajutorul unei spatule, amestecand usor de jos in sus. La final se adauga gelatina.
Se mixeaza 150 g afine în blender până devin o pasta. Intr-un bol se pune mai putin de jumatate din crema de branza, se adauga afinele si se amesteca usor. Peste blatul de biscuiti se toarna crema de branza simpla, se niveleaza si se adauga crema de branza cu afine.
Deasupra se pun 100 g de afine, apoi tava se baga la frigider pentru 3-4 ore. Pofta buna!
Omleta surpriza... Prăjitura "Deşteaptă", desertul care face furori pe Internet! Te întrebi de ce se numeşte aşa? Iată secretul!...