Ingrediente pentru Rețeta Vită cu sos de ciocolată şi cremă de năut cu trufe
- 4 bucati de vita, cuburi(aprox. 180-200 g în crud)
- 400 g naut
- 3 trufe
- 1 pachet de unt
- 400 g ciocolata de menaj amaruie
- 4-5 frunze de menta
- 350 ml ulei măsline
- 2 crengute fresh de rozmarin
- 1 cățel de usturoi
- 200 ml coniac
- 1 bere neagră
- 1 ardei chilli
- oregano, sare, busuioc, piper
- panselute comestibile
- ulei de susan
- 100 g miere
- 3 linguri de mustar
- 10-15 g coaja de portocala rasa
Mod de preparare pentru Rețeta Vită cu sos de ciocolată şi cremă de năut cu trufe
1. Mai intai punem în oala sub presiune nautul si îl lasam sa fiarba bine.
Articolul continuă după reclamă
2. Din miere, mustar, bere si usturoi, facem o sos in care adaugam carnea si o lasam la marinat 30 de minute.
3. Strecuram nautul fiert si il trecem prin blender impreuna cu ulei de susan si trufele, pana obtinem o pasta omogena.
4. Trecem pasta prin sita pentru a deveni cremoasa si o asezonam cu condimente.
5. Carnea de vita, o preparam pe tigaia grill, pana o rumenim pe toate partile.
6. Topim ciocolata cu puțin unt și coniac.
7. Cu toate aceste preparate montam platingul dupa cum ne ajuta imaginatia.
Timp de preparare: 60 minute