Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Alex Popa a anunțat ce surpriză pregătește, după experiența de la Chefi la cuțite! „A început deja să prindă contur”

Alexandru Popa a făcut senzație în a treia ediție a emisiunii Chefi la cuțite din sezonul șapte, reușind să primească nu unul, ci chiar două cuțite de aur! Faptul că a ajuns în finală demonstrează că tânărul are stofă de mare bucătar și nu este exclus să auzim de numeroase reușite în viitor!

Alex Popa, finalist în sezonul 7 al emisiunii Chefi la cuțite

Pasionat de desen, de motociclete și de numeroase alte lucruri, Alexandru Popa a dezvăluit în etapa de preselecții că dintre toate cel mai mult iubește bucătăria, locul unde „își dezlănțuie toți demonii și se simte precum un războinic”.

Concurentul a avut o evoluție de-a dreptul spectaculoasă în sezonul 7 al emisiunii Chefi la cuțite și toată lumea, atât concurenții cât și cei trei Chefi, a pariat că are clar un loc în finală. Lucru ce s-a și întâmplat!

Ce mesaj i-a transmis Chef Florin Dumitrescu, în finală?

„Lasă cofetăria, uită de ea! Apucă-te de bucătărie și, dacă muncești, în zece ani ajungi în primii zece din România”

  • Cum a fost pentru tine finala? Ai avut mai multe emoții ca în mod normal?

Finala a fost o probă aparte, a fost o ultimă șansă de a găti alături de colegii si prietenii mei. În acel moment nu mai există echipe, nu mai există verde, mov sau albastru, nu mai există rivalități. Suntem doar o mână de oameni care fac ceea ce le place pentru ultima oară în bucătăria Chefi la cutite. Emoții mai multe nu pot să zic că am avut pentru că miza mea nu a fost niciodată premiul. Așa cum am mai zis, am gătit mereu din suflet. De aceea mă și bucuram mai mult când câștigam battle-uri în echipă, decât la dueluri. Finala pentru mine a fost mai degrabă un cumul de sentimente. Am fost fericit, am fost trist, am râs, m-am simțit susținut și m-am și distrat.

Alex Popa a anunțat ce surpriză pregătește, după experiența de la Chefi la cuțite! „A început deja să prindă contur”

Cei trei finaliști din sezonul 7 al emisiunii Chefi la cuțite

  • Care a fost strategia ta de a-ți alege echipa alături de care să lucrezi în finală?

Alegerea echipei a fost unul dintre cele mai dificile momente ale finalei. Am încercat să echilibrez lucrurile și să am alături de mine bucătari pe care să mă pot baza, dar și oameni față de care m-am apropiat în cadrul emisiunii. Mi-aș fi dorit foarte mult să fie și Sasu alături de mine (cred că s-a și văzut asta din reacția mea), dar lucrurile nu se întâmpla mereu așa cum ți le planifici.

  • Cum ai conceput meniul? A fost o muncă de echipă sau mai mult viziunea ta?

Am gândit meniul prin trei abordări diferite. Aperitivul facea parte din bucătăria moleculară, felul principal a fost un clasic, cu gusturi îndrăznețe, iar desertul un preparat descompus. Evident, toate în stilul meu: neașteptat,curajos, minimalist. Meniul pe care l-am gătit a fost conceput de mine, pentru că despre asta cred eu că este finala. Da, este o muncă în echipă, dar fiind vorba despre un concurs, cred că asta se aplică mai degrabă la execuție decât la idei. Altfel, nu mi s-ar fi părut corect față de ceilalți.

CITEȘTE ȘI: A cedat psihic! Alexandru Comerzan, scandal uriaș cu Chef Scărlătescu! „Nu pot! Nu pot s-o fac”

Ce preparat din finală poți să spui că a fost ”semnătura ta culinară” și de ce?

Toate preparatele din finală îmi poartă semnătura. Toate au fost îndrăznețe, neașteptate și au venit la pachet cu riscul de a nu fi înțelese de toată lumea. Dar acesta a fost riscul pe care mi l-am asumat de-a lungul întregii emisiuni. Am ales mereu să gătesc ceea ce mă reprezintă.

Alex Popa a anunțat ce surpriză pregătește, după experiența de la Chefi la cuțite! „A început deja să prindă contur”

Alex Popa, în sezonul 7 al emisiunii Chefi la cuțite

Totuși, dacă ar fi să aleg unul dintre preparate, acela ar fi desertul descompus, de care am fost foarte mândru. A fost altceva, un carrot cake văzut prin ochii mei.

  • Ce ai simțit în momentul în care Gina Pistol urma să anunțe câștigătorul? Ce ți-a trecut prin minte?

A fost unul dintre cele mai tensionate momente din cadrul întregii emisiuni pentru că toată lumea din jurul nostru avea emoții. Recunosc că în primele secunde îmi bătea inima mai tare și mi-am dorit să îmi aud numele și să fiu eu căștigătorul.

Dar imediat după, au început să îmi apară în minte imagini de la battle-uri, dueluri, momentele frumoase prin care am trecut și am simțit o liniște. Câștigasem deja enorm de mult: experiență, prietenii, încredere în mine.

  • Alex, tu ai fost cuțitul de aur al echipei verzi în sezonul 7. Ai concurat în finală cu un alt cuțit de aur, cel al echipei mov, dar și cu un coleg din echipa ta. Ai simțit că pleci în luptă cu vreun avantaj?

Am simțit că nu mai este o miză, am fost liniștit, am gătit pentru mine. Iar avantajul meu a fost acela de a găti alături de oamenii dragi mie . Și cea mai mare plăcere este că, și după ce s-a terminat emisiunea, am continuat și continui să gătesc alături de ei. Așa că vreau să profit de acest interviu ca să zic încă o dată „Mulțumesc!” lui Andrei (Nașa), Andrei (Chimistul), Mino, Babana, Iulian pentru susținere și încredere, lui Sasu, Bobby, Primăriței și lui Florin pentru că am luptat împreună ca să ducem echipa verde în finală și tuturor celorlalți (Alex Comerzan, Ernesto, doamna Gina, Budai, Rahela, Dani, Amalia, Alpha, Luminița, Alexandra, Rechinu’) pentru că i-am cunoscut și am trecut prin această experiență împreună.

  • Care a fost relația ta cu chef Sorin Bontea, coordonatorul echipei verzi. Ce ai învățat de la el?

Chef Bontea a fost un mentor pe tot parcursul emisiunii. A încercat mereu să ne facă să lucrăm ca o echipă, deși, mai ales la început, eram niște străini și a fost greu. Tot el ne-a ajutat și ne-a susținut atunci când am avut nevoie. Datorită lui am învățat mai multe despre echilibru și frumusețea simplității.

CITEȘTE ȘI: După ce a câștigat finala Chefi la cuțite, Alexandru Comerzan a făcut dezvăluiri neașteptate despre Scărlătescu! Ce a mărturisit concurentul

Pe această cale vreau să le mulțumesc și lui Chef Dumitrescu și Chef Scărlătescu pentru că se învață la fel de multe lucruri și din confruntări. La Chefi la cuțite nu înveți neapărat numai de la omul care îți este Chef, ci și de la ceilalți. Trebuie doar să fii atent și deschis.

  • Ce înseamnă bucătăria pentru tine?

Pentru mine, bucătărie este chemarea și pasiunea mea. Este ceea ce mă face să îmi depășesc limitele, să evoluez, să mă dezvolt ca persoană. Mă îndrăgostesc de ea în fiecare zi și nu cred că mă voi plictisi vreodată.

  • Ce planuri de viitor ai?

Spre bucuria mea, planurile de viitor deja au început să prindă contur. Creez și gătesc deja meniuri concept pentru diverse evenimente și mă bucur că așa am ocazia să le vorbesc oamenilor despre gust și despre ceea ce iubesc să fac. Pe de-o parte voi continua să fac asta, iar pe de alta, la începutul anului viitor voi lansa Bons (instagram.com/bons.desertmodern), un nou concept de desert din ciocolată, cu ingrediente premium, inspirat din ideea că mai puțin ca și cantitate poate înseamna mai mult ca și calitate. Este un desert modern (mai mic, artizanal, axat pe trăire și pe gust), care se va găsi în principiu în bistrouri și cafenele. La acest mic business „de familie” lucrez de aproape un an alături de Olivia, prietena mea și ideea a pornit de la nevoia noastră de a ne bucura de un desert la care să primeze gustul și nu cantitatea sau faptul că îți dă doar un sugar rush. Așa că stay tuned, veți afla mai multe în curând!

Video