Antena Căutare

Richard Abou Zaki, revoltat de comentariile celorlalți chefi. Ce au spus colegii săi despre preparatul „cu soare” al echipei roz

Richard Abou Zaki a fost deranjat de comentariile celorlalți chefi după ce au gustat preparatul gătit de echipa sa din din battle-ul șapte Chefi la cuțite, sezonul 13. Juratul nu s-a mai putut abține și a răbufnit.

colaj foto chefi la cutite sezonul 13 Galerie
Richard Abou Zaki a fost deranjat de comentariile celorlalți chefi după ce au gustat preparatul gătit de echipa sa din din battle-ul șapte Chefi la cuțite, sezonul 13 | Antena 1

În ediția 21 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13, din 6 mai 2024, cele trei echipe au primit o provocare inedită, pe măsura degustărilor. Cele trei echipe au primit misiunea de-a pregăti ceva cald și ceva rece, iar degustarea a fost făcută de cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Ceea ce a început cu un joculeț în care concurenții au dat un test de viteză, a continuat cu o probă în care cele trei echipe au turat motoarele la maxim. Tensiunea a atins cote maxime, și la prorpiu, în platoul Chefi la cuțite și nu au lipsit nici discuțiile aprinse între chefi.

Al șaptelea battle a fost, din nou, marcat de cifra „fatidică” 13, astfel că au fost distribuite 13 ingrediente astfel: chef-ul câștigător a avut posibilitatea să își aleagă 6 dintre acestea pentru echipa sa și tot el a decis cine a primit alte 4, respectiv 3 ingrediente. Lucrurile s-au complicat și mai tare când Iirina Fodor a anunțat că că fiecare echipă a ales anumite ingrediente ce, odată selectate, au fost interzise celorlalte.

Citește și: Richard Abou Zaki, surprins de ingredientul pe care echipa galbenă l-a pus într-un preparat. Ce a găsit juratul în farfurie

Chef Richard Abou Zaki a „aruncat” o amuletă care i-a încurcat foarte tare pe adversari, iar în timpul probei spiritele s-au încins între chefi. Discuțiile, însă, au continuat și după battle, când își degustau farfuriile unul celuilalt.

Ce au spus chefii despre preparatul pregătit de lui Richard Abou Zaki în cel de-al șaptelea battle la Chefi la cuțite sezonul 13, ediția șapte din 6 mai 2024

Tema battle-ului – foc și gheață – l-a făcut pe chef Richard Abou Zaki să scoată artileria grea. În cea de-a șaptea confruntare echipa condusă de el a făcut artă în farfurie, cu ajutorul ingredientelor primite.Ei au pregătit o tartină cu patru tipuri de ciuperci și zăpadă de parmigiano și o carne cu decor în formă de soare.

Cu toate acestea, pe cât de încântat a fost el de preparatul său inedit, ceilalți colegi l-au cristicat. Revoltat, chef Richard Abou Zaki nu s-a mai abținut și a răbufnit.

„O farfurie minimalistă, nu avea desert. A vrut el să reinterpreteze ceva, mai multe picturi, foarte multe floricele. Sincer, mie nu mi-a plăcut”, a spus chef Alexandru Sautner.

„Cum făceam desenele când eram mici. În colț era soarele și ieșeau razele. Bunicică tarta. Mi-a plăcut, cu ciupercile, cu parmezanul, dar nu era bombă să zic”, a adăugat și chef Ștefan Popescu.

„Mai mult mă enervez. Lui Ștefan nu-i place nimic, nu e bun nimic. Ai gustat 22 de farfurii d-ale mele și nu ai zis niciodată nimic bun. Niciodată!”, a răbufnit căpitanul echipei roz.

Citește și: Ce au putut să pună în farfurie concurenții lui Orlando Zaharia în battle-ul doi din sezonul 13 Chefi la cuțite. Cine a degustat

„În zona de idee, mi se pare foarte mișto. Una peste alta farfurie foarte simplă. Foarte jucăușă. Dacă ar fi fost într-un restaurant fine cuisine, cu siguranță ar fi fost una din farfuriile star ale restaurantului”, a mai ținut să precizeze și chef Orlando Zaharia.

Un lucru este cert, un astfel de preparat poate fi servit alături de un Cabernet Sauvignon de la Crama Ceptura, ce se prezintă în culori roșu-rubiniu cu arome puternice. De asemenea, notele complexe de fructe negre de pădure, gustul vegetal și ierbos, rustic și ușor astringent denotă eleganță și caracter.

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că vinurile de la Crama Ceptura sunt apreciate de toți concurenții Chefi la cuțite, sezonul 13. Cu toții au apelat, rând pe rând, la ajutorul băuturii rafinate pentru a potența gustul delicateselor gătite de ei.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Citește și
x