În ediția 22 din sezonul 13 Chefi la cuțite, de pe 7 mai 2024, cele trei echipe au trecut printr-o probă de foc. Concurenții și chefii au fost luați prin surprindere de tema pe care Irina Fodor a anunțat-o în battle-ul opt.
Toți au amuțit atunci când au aflat că trebuie să realizeze o farfurie de excepție cu nouă culori. De asemenea, chef Orlando Zaharia a avut o sarcină foarte importantă după ce a câștigat jocul din platou. Juratul a fost pus să spună 4 nuanțe pe care chef Alexandru Sautner și chef Richard Abou Zaki nu le pot folosi.
Presiunea și emoțiile s-au resimțit imediat în bucătăria show-ului culinar. Echipele au trăit intens fiecare situație imprevizibilă pe care au întâmpinat-o în platou. De asemenea, reacțiile acide nu au întârziat să apară de pe micile ecrane ale publicului.
Deși au avut o misiune grea, concurenții s-au descurcat de minune. Aceștia au făcut cele mai senzaționale și gustoase preparate. Degustătorii au fost impresionați de fiecare element din farfuriile celor trei echipe.
Ce ingredient neobișnuit a găsit chef Richard Abou Zaki în preparatul făcut de concurenții lui chef Alexandru Sautner în battle-ul opt din ediția 22 Chefi la cuțite, sezonul 13
Chef Richard Abou Zaki, chef Ștefan Popescu și chef Orlando Zaharia au avut parte de o degustare cu surprize atunci când au ajuns la farfuria echipei galbene. Concurenții lui chef Alexandru Sautner au pregătit un somon pe un pat de risotto cu șofran și lămâie.
„Nu prea văd culorile, motiv pentru care ne-am mutat în zona de desert, unde el ne-a spus că acolo sunt toate culorile”, a mărturisit chef Orlando Zaharia.
„Am văzut toate culorile acolo. Și verde, și roșu, și galben. Toate culorile acolo!”, a fost reacția lui chef Ștefan Popescu la preparatul galbenilor.
Chef Richard Abou Zaki a făcut ochii mari când și-a dat seama că chef Alexandru Sautner le-a spus concurenților lui să pună cărbune vegetal în preparat pentru a da o culoare deosebită acestuia.
„Îl am aici în dinți, nu știam ce este! Trebuie să găsești echilibrul perfect aici”, a spus cheful din echipa roz.
Deși mâncare concurenților din echipa galbenă nu a fost pe gustul lui chef Richard Abou Zaki, acesta a fost impresionat de tehnica cu care s-a lucrat, dar și de platingul senzațional din farfurie.
Un lucru este cert, un astfel de preparat poate fi servit alături de un Sauvignon Blanc de la Crama Ceptura, ce se prezintă delicat, în culori galben-pai, cu reflexe verzui strălucitoare. Acest sortiment de vin are o aroma intensă, făcându-ne să ne amintim de mirosul florilor de iasomie.
Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că vinurile de la Crama Ceptura sunt apreciate de toți concurenții Chefi la cuțite, sezonul 13. Aceștia apelează la ajutorul acestei băuturi rafinate atunci când își doresc să scoată asul din mânecă.