Căutare Live

De ce jucătorii și jucătoarele de la Wimbledon se îmbracă mereu în alb. Până și lenjeria intimă trebuie să fie albă

Codul vestimentar al Wimbledon este unul dintre cele mai faimoase din sport. Regulile, care impun jucătorilor să se îmbrace "aproape în întregime în alb", sunt atât de stricte încât arbitrul poate forța jucătorii să se schimbe sub amenințarea descalificării. Care este motivul?

Simona Halep și Serena Williams la Wimbledon

Hepta

În trecut, mulți dintre jucătorii de top ai sportului s-au trezit la capătul greșit al regulii și au fost obligați să se schimbe, să ceară haine, iar unii dintre ei chiar au refuzat să mai intre pe teren.

Ghidurile emise recent pentru îmbrăcăminte includ afirmații precum „Albul nu include alb murdar sau crem”, ornamentele colorate nu pot fi „mai largi de un centimetru” și „lenjeria de corp colorată, care este sau poate fi vizibilă în timpul jocului (inclusiv din cauza transpirației) nu este permisă". Chiar și lenjeria intimă a jucătorilor trebuie să fie albă, potrivit mentalfloss.

Până și Simona Halep când a jucat împotriva Serenei Williams la Wimbledon a purtat alb din cap până în picioare, la fel și adversara sa.

Citește și: De ce poartă doctorii halate albe și cum îi poate afecta pe pacienți acest lucru

De ce sunt obligați sportivii să se îmbrace numai în alb la turneul de Grand Slam de la Wimbledon

Se crede că regula provine din anii 1800, când tenisul era un sport elegant jucat în primul rând la adunări sociale, în special de către femei.

Citește și: De ce lenjeria și prosoapele de la hotel sunt întotdeauna albe. Iată motivele

Petele de transpirație pe îmbrăcămintea colorată au fost considerate "nepotrivite", astfel încât practica de a purta îmbrăcăminte predominant albă a fost adoptat pentru a evita momente jenante. Clubul All England, care găzduiește Wimbledon, a fost fondat în 1868 (inițial sub numele de All England Croquet Club) și a introdus Lawn Tennis în 1875.

Regulile i-au deranjat pe mulți jucători de tenis celebri. În 2013, fostului campion de la Wimbledon, Roger Federer, i s-a spus că nu are voi pe teren încălțat cu adidașii cu talpă portocalie. Încălțămintea sport cu talpă colorată a fost considerată o încălcare a codului vestimentar al clubului All England Club.

În 2002, Anna Kournikova a fost nevoită să-și înlocuiască pantalonii scurți negri cu o pereche de pantaloni albi împrumutați de la antrenorul ei. Andre Agassi a refuzat să joace la Wimbledon în primii ani ai carierei sale, deoarece pantalonii scurți din blugi și bluzele sale au fost interzise.

Citește și: De ce sunt albe vasele de toaletă din băile noastre. Iată explicațiile

Regula vestimentară nu este singurul bagaj care însoțește lunga istorie a Wimbledonului. Acesta este singurul turneu de Grand Slam care se mai joacă pe un teren cu iarbă și singurul care programează o zi liberă în duminica mijlocie a turneului.

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
felicitare cu flori roz pe margini pe care scrie mesaje de sfantul andrei 2021
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Mai multe articole
De ce nu e bine să lăsăm vasele murdare la înmuiat în chiuvetă. Ce spun specialiștii... De ce ar trebui să pui șervețele sau prosoape de hârtie în frigider. Vei vedea imediat efectele...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri