Chiar dacă restaurantele şi terasele au fost închise timp de două luni şi jumătate, abatoarele au continuat să funcţioneze, iar contractele cu furnizorii au fost onorate. Un prim efect: surplus de carne în piaţă.
”Ne confruntăm cu vânzări slabe, iar marfa este din abundență.”, declară Marian Grasu, administrator.
”Este o problemă reală. Majoritatea țărilor europene au trecut prin două luni de pandemie. Asta înseamnă că au fost închise restaurante, pizzerii, turiştii nu au mai fost în vizită, în concedii şi atunci, sigur, consumul de carne şi preparate din carne a scăzut simţitor.”, a declarat și Dragoș Frumosu.
Experţii spun că producătorii vor scădea preţurile sau vor face oferte promoţionale, pentru a scăpa de marfa în plus.
Este greu de făcut în acest moment un top al produselor cu scăderi semnificative, însă la nivelul industriei în acest an pierderile ar putea depăși un milion de euro. Este doar o primă estimare, spun cei din piaţă. Pentru că în acest moment industria ospitalităţii şi sectoarele conexe funcţionează în regim de avarie. La acest restaurant din Capitală, numărul clienţilor de pe terase s-a redus la jumătate.
”Mulți clienți au venit, au cumpărat canrea și au vrut să o facă acasăă. S-au întors supărați că la noi în restaurant e mai bună.”, spune Iosif Ștefănescu, executive chef restaurant.
Carnea servită în farfurie e tot de import. Din Australia, Noua Zeelandă sau din Statele Unite ale Americii.
Coronavirus în România, 2 iunie 2020. Live Update. Încă nouă persoane au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul negru... România, lovită de ninsori, grindină și ploi torențiale, la începutul verii. Meteorologii, vești proaste: ”A fost cea ma...