- Emoția unui nou început. Premiera "Iubire cu parfum de lavandă", un serial original, AZI pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este cunoscut deja faptul că băuturile acidulate, precum cola, servite la restaurantele de tip fast food, au un gust diferit față de produsele din comerț. Unii cred că are legătură cu ambalajul, dar se pare că explicația este una cu totul diferită.
De ce cola are un gust diferit la restaurantele fast food față de produsele din comerț
Cei care obișnuiesc să consume meniuri cu hamburger, cartofi prăjiți și răcoritoare cu siguranță au observat de-a lungul timpului, cel puțin o dată, faptul că un pahar de cola de la fast food are un gust complet diferit față de cola cumpărată din comerț, deși vorbim despre aceeași marcă.
Citește și: O femeia obișnuia să bea 15 cola pe zi. Cum arată azi Karina Dunford, după ce a renunțat la sucul preferat
Oamenii au încercat să găsească tot felul de explicații petntru a-și da seama de ce cola de la fast food e mai bună. Un celebru lanț de magazine fast food, care servește preponderent menirui cu cartofi și hamburgeri, a elucidat misterul și a dezvăluit astfel care este explicația.
„Sunt mai multe motive pentru care cola are gust mai bun la acest restaurant. Noi folosim indicațiile oferite de firma producătoare de cola și facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că servim o băutură de calitate. Apa și siropul de cola sunt livrate la restaurante separat. Acestea se amestecă ulterior, spre deosebire de sucurile pe care le găsim în comerț, care sunt deja amestecate. Siropul și apa sunt răcite înainte de-a intra în aparatele noastre dozatoare, iar cantitatea de sirop este stabilită astfel încât gheața să se poată topi. Un alt secret prin care cola de la restaurantele fast food este mai bună decât în altă parte este faptul că folosim paie mail argi, fiindcă așa clienții vor putea savura o cantitate mai mare de lichid”, se arată într-un comunicat oficial transmis de reprezentanții celebrului lanț de restaurante fast food, arată cei de la mirror.co.uk.
De ce sucurile sau berea la sticlă au gust mai bun față de cele în recipiente de plastic. Explicația pe care nu mulți o știu
Marile companii producătoare de bere sau de sucuri susțin că rețeta este aceeași pentru toate produsele și că diferă doar ambalajul. Atunci, de ce există gustul diferit între băuturile la sticlă și cele în recipiente de plastic?
Potrivit oamenilor de știință, plasticul este mult mai permeabil la dioxidul de carbon (CO2) în comparație cu sticla sau cu aluminiul, motiv pentru care „acidul” se pierde mult mai ușor la berea și sucurile din recipiente de plastic.
Profețiile lui Nostradamus pentru anul 2024. Ce a prezis celebrul astrolog pentru următoarele luni... ”Soțul meu e gravid” Cazul inedit al cuplului în care bărbatul urmează să nască al doilea lor copil. Cum e posibil...