Chef Munti ne recomandă să optăm pentru pulpele de curcan inferioare, care ies foarte fragede și se combină perfect cu cartofii preparați în stil grecesc.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Friptură de curcan în stil american și cartofi grecești:
- 2 pulpe inferioare de curcan
- 500 gr cartofi albi
- 200 gr telemea de vacă, sau feta
- 3 buc. ardei capia
- 2 buc. ardei gras, verde
- 1 căpățână de usturoi
- 1 legătură de ceapă verde
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- cimbrișor, rozmarin, oregano, pătrunjel, busuioc, uscate
- paprika iute, afumată
- 200 gr unt cu 82 %
- 200 ml vin roșu
Rețeta Friptură de curcan în stil american și cartofi grecești - Mod de preparare
Mai întâi se aromatizează untul cu condimentele enumerate. Untul moale, ținut la temperatura camerei, se amestecă cu condimentele enumerate, punând aproximativ 1/4 linguriță din fiecare, sau după gust.
Pulpele inferioare de curcan se crestează ușor, se rumenesc la tigaie, în puțin ulei cu unt aromatizat. După ce se sigilează bine, se toarnă vinul peste ele, se mai așază puțin unt aromatizat deasupra și se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 2 ore, acoperite cu folie de aluminiu și 30 de minute fără folie.
Citește și: Rețeta Friptură de pui cu sos de ardei
Pentru a prepara cartofii grecești, aceștia se curăță, se spală și se taie în jumătăți. Se crestează ușor sub formă de pătrățele și se trag la tigaie în ule cu 2-3 crenguțe de rozmarin.
Ardeii se trag și ei ușor la tigaie, împreună cu usturoiul și ceapa verde, iar la final, se așază bucăți de brânză feta peste ei și se dau la cuptor cu puțină apă, pentru 45-50 de minute.
Citește și: Rețeta Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie
Pentru mai multe detalii și trucuri de la Chef Munti, accesați și materialul video!