Proba de salivă poate fi recoltată dimineaţa, de fiecare dintre noi, acasă. Mostra este trimisă, apoi, către analiză la un laborator specializat, iar seara vin şi rezultatele.
Până să ajungem acolo, vă spun că începând de luna viitoare, 30 de mii de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea Liege din Belgia vor încerca procedura. Ei vor colecta o astfel de probă o dată pe săptămâna, timp de patru luni, până la sfârşitul anului, notează Observator.
Dacă experimentul dă rezultate, noua metodă va creşte capacitatea de testare, va reduce timpul de aşteptare al rezultatelor dar şi al personalului specializat pentru testele obişnuite. Mai mult, va fi intergrat în strategia naţională împotriva coronavirusului din Belgia. De altfel, ţara îşi propune să ajungă să facă 90 de mii de teste zilnice în luna octombrie.
Totuşi, cercetătorii avertizează că aceste teste au o precizie cu 20% mai mică decât cea a tampoanelor de exudat nasofaringian, folosite cel mai des. Iar asta pentru că virusul ar fi mai uşor de depistat din probele colectate din nas şi din gât. Dar repetarea testelor ar compensa asta.
Acest test a fost deja aprobat în Statele Unite. Iar în paralel, Marea Britanie testează această metodă pe 14 mii de voluntari.
Scade numărul infecțiilor cu noul coronavirus în România. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore și câte... Unde se infectează românii cu noul coronavirus. Medicul Virgil Musta, declarații dure: ”De aici vin extraordinar de mulţ...