Antena Căutare

Praznic Împărătesc 21 mai 2020. Sfântul Constantin și mama sa Elena, protectorii creștinilor. Cine au fost "cei mai întocmai cu Apostolii"

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2020. Este sărbătoare mare astăzi, 21 mai, pentru creştini. Sunt prăznuiţi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Mama Sa Elena cei care au dat libertate creștinismului.

Praznic Împărătesc 21 mai 2020. Sfântul Constantin și mama sa Elena, protectorii creștinilor. Cine au fost "cei mai întocmai cu Apostolii"
Praznic Împărătesc 21 mai 2020. Sfântul Constantin și mama sa Elena, protectorii creștinilor. Cine au fost "cei mai întocmai cu Apostolii"

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2020. Ortodocşii şi catolicii ii serbează pe 21 mai pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, datorită cărora creştinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise şi duminica a fost stabilită zi de odihna în Imperiul Roman.

Împărăteasa Elena a fost Flavia Iulia Helena încoronată de fiul său Constantin „Nobilissima Femina”

Sf. Constantin și Elena 2020. Ce să faci pentru fericire, bani, dorințe grabnic îndeplinite

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2020. Flavia Iulia Helena s-a născut în provincia Bitinia, ca fiică a unui hangiu. Ea s-a căsătorit în anul 270, când avea 16 ani, cu generalul roman Constanţiu Chlorus, iar în 272 l-a născut pe Constantin, în localitatea Naissus (în Serbia de astăzi).

În 293, împăratul Diocleţian i-a poruncit lui Constanţiu să divorţeze şi l-a numit Cezar pentru Imperiul Roman de Apus. În această calitate, el s-a căsătorit cu Teodora, fiica vitregă a împăratului Maximian, cu care a avut încă şase copii. Elena nu s-a recăsătorit şi a trăit în umbră, departe de atenţia publică, dar aproape de fiul său, pe care l-a sprijinit.

În anul 306, fiul său a fost proclamat de armata romană drept august al imperiului, imediat după moartea lui Constanţiu Chlorus. El şi-a readus mama la curtea imperială, conferindu-i titlul de „Nobilissima Femina” (Doamnă prea nobilă). În anul 325, Constantin i-a oferit mamei sale cea mai mare distincţie pe care o putea primi o femeie, aceea de „Augusta”.

Sf. Constantin și Elena 2020: ce nume se sărbătoresc pe 21 mai și semnificația lor

Împărăteasa Elena a zidit Biserica Sfântului Mormânt, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret şi multe alte sfinte lăcaşuri.

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2020. A reuşit să descopere pe dealul Golgotei crucea pe care a fost răstignit Hristos

În urma săpăturilor s-au găsit trei cruci. Pentru a identifica crucea pe care a fost răstignit Hristos, au atins cele trei cruci de un mort. Acesta a înviat în momentul în care a fost atins de Crucea Domnului. Pe 14 septembrie 326, episcopul Macarie I al Ierusalimului a luat crucea şi a înălţat-o în faţa mulţimii. Ziua de 14 septembrie a devenit sărbatoarea Înălţării Sfintei Cruci în calendarul creştin.

MESAJE de Sfinţii CONSTANTIN şi ELENA! Cele mai frumoase SMS-uri şi urări pe care le poţi trimite celor dragi în zi de sărbătoare

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2020.Cine a fost Împăratul Constantin. I s-a arătata Iisus Hristos în somn cerându-i să pună semnul sfintei cruci pe steagurile soldaţilor

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2020.Constantin cel Mare s-a născut în oraşul Naissus (Nis, Serbia) în jurul anului 274. A devenit suveran al întregului Imperiu Roman dupa învingerea lui Maxentiu şi a lui Liciniu. Potrivit mărturiilor lui Eusebiu şi Lactantiu, în ajunul luptei cu Maxentiu, Constantin a vazut pe cer ziua, în amiaza mare, o cruce luminoasă deasupra soarelui cu inscriptia: „in hoc signo vinces” („prin acest semn vei birui”), conform calendarulortodox.ro

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, 21 mai. Rugăciunea care trebuie rostită astăzi

Noaptea, în timpul somnului, i se descoperă Hristos, cerându-i să pună semnul sfintei cruci pe steagurile soldaţilor. Dând ascultare poruncii primite în vis, iese biruitor în lupta cu Maxentiu.

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2020. Edictul de la Milano a fost cea mai însemnată realizare a împaratului Constantin (313), prin care creştinismul ajunge să fie recunoscut de stat. Însa, el va deveni religie de stat în timpul lui Teodosie cel Mare (379-395). După edictul din 313, împăratul scuteşte Biserica de impozite, îi acordă dreptul de a primi donaţii şi le dă episcopilor dreptul să judece pe cei care nu doreau să fie judecaţi după legile statului.

Toți românii trebuie să știe! De ce trebuie să ai acest flori în casă de Sfinții Constantin și Elena

Va înlătura din legile penale pedepsele contrare spiritului creştinismului, precum: răstignirea, zdrobirea picioarelor, stigmatizarea (arderea cu fierul roşu).

Împăratul Constantin a convocat primul Sinod ecumenic la Niceea (325), unde după lungi dezbateri, învăţătura lui Arie a fost condamnată şi s-a adoptat formula că Fiul lui Dumnezeu este de o fiinţă cu Tatal şi deci, din veci cu El.

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2020. La sinod au fost alcătuite şi primele 7 articole ale Simbolului de credinţă (Crezul), a fost fixată data Paştilor (prima duminică după luna plină, după echinocţiul de primăvară) şi s-au dat 20 de canoane referitoare la disciplina bisericească.

Aşa ceva merită văzut, rămâi cu GURA CĂSCATĂ! Latră, dar nu-i câine. Filmulețul haios cu un papagal care a crescut print... O femeie din Italia a câştigat la tombolă un tablou de Picasso în valoare de un milion de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x