- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Calendar ortodox 21 mai 2020. Citește cea mai puternică rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Află ce trebuie să rostească orice credincios de ziua numelui.
Calendar ortodox 2020. Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt prăznuiți în fiacare an pe data de 21 mai.
Constantin s-a născut în jurul anului 274 și a purtat numele de Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus. Aceasta a devenit împărat al Imperiului Roman după ce îi învinge pe Maxentiu și pe Liciniu. Împăratul Constantin a domnit între anii 306 – 337. Sfânta Elena a adus ideea de pelerinaj în Palestina și în provinciile răsăritene. Mai mult decât atât, i-au fost atribuite găsirea moaștelor Sfintei Cruci a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și aflarea rămășițelor celor tei magi.
Toți românii trebuie să știe! De ce trebuie să ai acest flori în casă de Sfinții Constantin și Elena
Rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, 21 mai
„Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”
Sf. Constantin și Elena 2019: ce nume se sărbătoresc pe 21 mai și semnificația lor
Rugăciune la ziua numelui
La mulți ani de Sf. Constantin și Elena 2019! Mesaje, Sms-uri și Felicitări pentru sărbătoriți
„Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viață ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din întunericul neființei și viață mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijinește în necazuri și-mi întâmpina trebuințele. Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, indreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale,- când mă poticnesc, Tu mă sprijinești; când cad, Tu mă ridici,- și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părinteștile Tale brațe. O, cât de multe sunt datoriile mele către Ține, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părintească Ta bunătate și îngrijire.
Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință că bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă povățuiască totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului (al cărui nume îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.”
Citește și:
Înălțarea Domnului: ce se împarte pentru spor și fericire, semnificație în Biblie și rugăciune
Orban anunță: Companiile care vor angaja oameni fără loc de muncă vor primi bani în plus... Sf. Constantin și Elena 2020: ce nume se sărbătoresc pe 21 mai și semnificația lor...