Antena Căutare

Toți românii trebuie să știe! De ce trebuie să ai acest flori în casă de Sfinții Constantin și Elena

Sfinții Constantin și Elena este una dintre cele mai mari sărbători în țara noastră. La data de 21 mai, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe sfinții Constantin și Elena, apărătorii Sfintei Cruci.

Cum să atragi sporul în casa ta și de ce e bine să ai aceste flori în casă de Sfinții Constantin și Elena. Se găsesc în orice piață:

Sfinții Constantin și Elena este una dintre cele mai mari sărbători în țara noastră. La data de 21 mai, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe sfinții Constantin și Elena, apărătorii Sfintei Cruci.

Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este strâns legată de taina și puterea Sfintei Cruci, semnul central al religiei creștine. Sfântului Constantin i s-a aratat pe cerul amiezii semnul Crucii, spre biruință (In hoc signo vinces – „Intru acest semn vei invinge”), în pragul înfruntării cu păgânul Maxentiu, iar Sfânta Elena, mama sa, a descoperit la Ierusalim Crucea pe care Mântuitorul a fost răstignit. Sfânta Împărăteasă Elena a trecut la Domnul la anul 327, puțin după întoarcerea de la Ierusalim, iar Sfântul Împărat Constantin în 337, după 31 de ani de domnie, potrivit crestinortodox.ro.

Peste 1,7 milioane de români își aniversează astăzi onomastica. În ziua praznicului, nu este bine să dai păsărilor cerului pâine, pentru că risipeşti sporul casei, și nu trebuie să strici cuibul păsărilor care au pui, oricât de zgomotoase ar fi ele, deoarece se crede că în familie vor fi necazuri tot anul.

Sfinții Constantin și Elena.Tradiția spune că în ziua acestei sărbători nu este bine să te cerți cu nimeni. Potrivit credinței, cei care divorțează, se ceartă cu o persoană dragă sau nu atât de apropiată ori renunță la o prietenie, vor avea necazuri toată viața pe plan amoros și financiar.

Sfinții Constantin și Elena. În ziua praznicului, pentru ca voia bună să se adune în familie, se zice că trebuie să aducem în casă măcar trei fire de bujori îmbobociţi. De asemenea, în popor se crede că unul dintre membrii familiei este bine să ducă la biserică trei bujori, flori de lămâiţă, pâine şi dulciuri preparate în casă, scrie romaniatv.net.

Sfinții Constantin și Elena. În decursul domniei sale, Sfântul Constantin cel Mare a luat o serie de hotărâri care au schimbat soarta creştinismului, tot timpul consiliat de mama sa, Elena, pe care cercetătorii o descriu ca având o ”mână de fier”.

Citește și: Superstiția pe care creștinii o ignoră! Ce trebuie să faci de Sf. Constantin și Elena ca să îți meargă bine tot anul

Sfinții Constantin și Elena. În ianuarie 313, împăratul Constantin cel Mare a dat un act prin care creştinismul a devenit „religio licita”, adică religie permisă, la fel ca celelalte religii din imperiu. Mai mult, convins de valoarea religioasă şi morală a doctrinei creştine, a recomandat-o tuturor. Însă Constantin nu a declarat creştinismul religie de stat, cum greşit se afirmă uneori. Acest pas a fost făcut în anul 380, de împăratul Teodosie cel Mare.

Sfinții Constantin și Elena. Împăratul Constantin a venit în ajutorul creștinilor, a decretat duminica zi de odihnă în imperiu, a bătut monedă cu monogramă creștină și a oprit jertfele sângeroase. Împăratul Constantin cel Mare a fost înmormântat la Constantinopol, în biserica ctitorită de el, biserica Sfinților Apostoli.

Citește și: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, 21 mai. Rugăciunea care trebuie rostită astăzi

Sursa: doxologia.ro.

L-ai văzut? Un băiat de 13 ani a dispărut de acasă, iar părinții sunt disperați: ”Oricine are informații despre el să su... Un băieţel de doi ani a ajuns de urgență la spital după ce a înghiţit mai multe anticoncepţionale. Ce spun medicii despr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x