Antena Căutare

Supă cremă de sfeclă roşie cu legume coapte, perfectă pentru a-i cuceri atât pe cei mari cât și pe copii

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune pentru masa de prânz, o delicioasă rețetă de Supă cremă de sfeclă roşie cu legume coapte.

Supă cremă de sfeclă roşie cu legume coapte, perfectă pentru a-i cuceri atât pe cei mari cât și pe copii
Supă cremă de sfeclă roşie cu legume coapte

Plină de culoare și savoare, frumos decorată cu biluțe din legume coapte, supa cremă de sfeclă roșie cu legume coapte, este perfectă pentru a-i cuceri atât pe cei mari cât și pe copii

Ce ne trebuie pentru Rețeta Supă cremă de sfeclă roşie cu legume coapte:


  • 1 kg sfeclă roșie
  • 2 cepe roșii
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • mentă
  • smântână dulce
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 buc. rădăcină de pătrunjel
  • 3-4 morcovi
  • sare și piper

Rețeta Supă cremă de sfeclă roşie cu legume coapte - Preparare

Se curăță ceapa și se toacă solzișori, apoi se pune la călit în ulei de măsline. Când se pătrunde, se adaugă sfecla roșie curățată și tocată în cuburi mici și se completează cu apă cât să fie ingredientele bine acoperite. Se asezonează cu sare și piper.

Când sfecla roșie este bine fiartă, se scurge din supă, se adaugă smântâna lichidă, câteva frunze de mentă, se mai lasă pe foc 2-3 minute, apoi se trece prin blender și, eventual prin sită, pentru a fi cremoasă și fină.

Cât timp se fierbe supa cremă de sfeclă roșie se dau la cuptor morcovii și rădăcina de pătrunjel. Se curăță cele două tipuri de rădăcinoase, se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se stropesc cu puțin ulei și zeamă de lămâie și se presară cu sare, piper și coajă de lămâie, răzuită. Se lasă la cuptor, la temperatură medie, aproximativ 30 de minute.

După ce sunt coapte legumele, se lasă la temperat și se taie în forme de biliuțe, cu un cuțit, sau curățător de legume. Se vor adăuga în supa cremă de sfeclă roșie, pentru o pată de culoare și un plus de gust.

Supa cremă de sfeclă roșie se servește cu o baghetă crocantă, aromatizată cu diverse mirodenii.

Poftă bună!

Alimentaţia raw vegană, secretul tinereții veșnice. Ce consumă raw veganii și ce beneficii are această alimentație?... Piept de rață cu sos de zmeură și ananas caramelizat - Rețeta lui Vlăduț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x