Antena Căutare

Vine canicula. Câtă apă trebuie să bem

Ați obervat vreodată că atunci când ne este cald, se instalează rapid senzația de sete? Ei bine, aceasta este o reacție normală a organismului, la care trebuie să fim foarte atenți. În continuare, vom vorbi despre simptomele deshidratării și vă vom spune câtă apă trebuie să beți pentru a face față valului de căldură care se îndreptă spre noi.

Vine canicula. Câtă apă trebuie să bem
Vine canicula. Cata apa trebuie sa bem | pexels.com

Ați obervat vreodată că atunci când ne este cald, se instalează rapid senzația de sete? Ei bine, aceasta este o reacție normală a organismului, la care trebuie să fim foarte atenți. În acest caz, setea este felul corpului nostru de a ne transmite că are nevoie de mai multă apă pentru a putea face față căldurii. În continuare, vom vorbi despre acest fenomen, despre simptomele deshidratării și vă vom spune câtă apă trebuie să beți pentru a face față valului de căldură care se îndreptă spre noi.

Organismul are nevoie de apă pentru a face față caniculei

Ca orice mașinărie, corpul nostru are o temperatură optimă de funcționare. Când ne supraîncălzim, există câteva metode prin care ne întoarcem la pragul de confort. Întâi, ni se dilată vasele de sânge, mai ales la nivelul pielii. Astfel, căldura poate fi scoasă din interiorul organismului. Apoi începem să transpirăm. Evaporarea transpirației de pe piele are efect răcoritor, ajutând la scăderea temperaturii corpului. Dar, așa cum probabil bănuiți, transpiratul în exces poate cauza deshidratare.

Temperaturile caniculare vin cu pași repezi spre noi. Munca sau sportul în aer liber se dovedesc a fi periculoase în această perioadă tocmai din cauza deshidratării. Acum, mai mult ca oricând, este important să avem în permanență sticla cu apă lângă noi pentru că este cel mai simplu și eficient mod în care putem înlocui lichidele pierdute prin transpirație.

Te-ar putea interesa și:

Cum ne dăm seama dacă avem nevoie de mai multă apă?

Primul semn clar este tocmai senzația de sete. Gura uscată, cleioasă, este deja un indicator că ne îndreptăm spre deshidratare.

Oboseala, „sfârșeala”, lipsa puterii de concentrare sunt și ele semne că rezervorul este aproape gol. Veți observa modificări ale culorii urinei (devine mai închisă), veți simți că parcă vi se înfundă ochii în orbite.

Sfaturi!

1. Începeți de dimineață! Studiile arată că un pahar de apă (la temperatura camerei) băut imediat după ce ne trezim, pe stomacul gol, are efecte benefice și asupra metabolismului.

2. Stabiliți un program. Luați o sticlă goală (de jumătate de litru) și fixați ore la care trebuie să o reumpleți, astfel încât, la sfârșitul zilei, să aveți minim 4 umpleri.

3. Beți apă după fiecare antrenament sau orice efort fizic.

4. Consumați cât mai mult fructe bogate în apă: pepene, piersici, nectarine etc.

DIETA VERII: Slăbești rapid zece kilograme, cât ai zice „re-gim”! E timpul să îți schimbi garderoba și să scapi de două ... Sănătate într-o cană. Beneficiile ceaiului de ghimbir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x