Antena Căutare

Chef Cătălin Scărlătescu îţi dă reţeta desertului reprezentativ pentru România

Chef Cătălin Scărlătescu îşi propune să prezinte cele mai gustoase preparate locale de pe continent, cu prăjitura cu bulion.

Chef Cătălin Scărlătescu a reprezentat România în campania "A Taste of Europe", iniţiată de Parlamentul European (PE), care îşi propune să prezinte cele mai gustoase preparate locale de pe continent, cu prăjitura cu bulion.

Reţeta maestrului bucătar Cătălin Scărlătescu este "prăjitura bunicii cu pastă de roşii", o idee originală şi delicioasă, care reuşeşte să redea inventivitatea şi talentul culinar al românilor. "Am optat pentru o reţetă uşoară şi rapidă, însă cu totul şi cu totul specială! Mie îmi aduce cu drag aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor. Sper că acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!", a declarat Cătălin Scărlătescu.

Ai nevoie de o cană de zahăr, o cană de suc de roşii, o cană de ulei, un plic de amoniac pentru prăjituri, făună cât încape. Amestecaţi toate astea din care trebuie să iasă o cocă pe care o împărţiţi în trei. Cele trei bucăţi le întinzi cu făcăleţul cât să încapă pe dosul tăvii şi aşa le coaceţi, pe dosul tăvii în cuptorul de la aragaz.

Umplutura se face dim o juma de kil de rahat de portocale sau de lămâie, un sfert de margarină de prăjituri, o portocală, o lămâie, magiun, nuci. Radeţi coaja de la lămâie şi de la portocală, după care le stoarceţi de zeamă. Daţi rahatul prin maşina de tocat, mai băgaţi în el margarină, răzătura de coji, sucul de portocale şi amestecaţi bine de tot. Mai turnaţi şi din sucul de lămâie, aşa, cam după gust.

Toată veselia asta trebuie să ajungă pentru un strat, iar al doilea este din magiun. Nucile se pisează măricel şi se coc la cuptor la foc mic pân devin crocante şi le amestecaţi doar în compoziţia de magiun. Foarte important este ca prăjitura să stea o noapte în frigider. Restul ştiţi, o foaie, un strat, o foaie alt strat.


Fă cunoștință cu cei mai curajoși concurenți de la Hell's Kitchen-Iadul Bucătarilor... O rețetă secretă din restaurantul lui chef Florin Dumitrescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x