Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Plăceri nebănuite! Pe asta nu o știai! Prăjitura Tiramisu se consumă între partidele de amor pentru a prinde puteri

Te-ai gândit vreodată de unde vin toate denumirile prăjiturilor delicioase după care ești înnebunit?

Te-ai gândit vreodată de unde vin toate denumirile prăjiturilor delicioase după care ești înnebunit? Fiecare ‘’dulcegărie’’ are secretele ei și o istorie proprie, care mai de care mai ciudate și amuzante.


Dacă nu știai, află că numele delicioasei ‘’tiramisu’’ ” înseamnă “ridică-mă”, în italiană, asociat deseori cu cafeina pe care o contine și care te energizează. Ceea ce o deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.

Se spune că prajitura Tiramisu era consumata de curtezanii venetieni între partide de... amor, pentru a prinde puteri, datorită continutului energetic al prăjiturii, bogate în cafeina.


Nici până astăzi nu s-a definitivat care este originea acestui deliciu culinar, datorită faptului că mai multe regiuni ale Italiei își dispută paternitatea acestei prăjituri. Aici putem menționa: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana.


Din ‘’istoricul’’ prăjiturii știm că a fost creată în timpul Primului Război Mondial. Femeile preparau aceste deserturi pentru bărbatii lor, ca sa le ia atunci când plecau la război. Prăjitura trebuia să le aminteasca de dragostea pe care le-o purtau, iar continutul puternic de cafeina le-ar fi dat energie pentru lupta.


Dintre toate poveștile care circulă despre această prăjitură delicioasă, ne rămâne un singur lucru: Tiramisu este întradevăr un desert italian fin și delicious pe care îl putem găsi în toate meniurile restaurantelor care se respectă din întrega lume.

Uite AICI și o REȚETĂ

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.