Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Ritualul vinului prezentat de Virgil Manescu, maestrul de ceremonii HK

Considerat mii de ani licoarea zeilor, vinul nu poate lipsi de pe masă la nicio ocazie specială. Însă dacă nu este consumat cum trebuie, gustul acestuia se poate modifica radical. Şi nu o spun eu, o spun specialiştii.

Considerat mii de ani licoarea zeilor, vinul nu poate lipsi de pe masă la nicio ocazie specială. Însă dacă nu este consumat cum trebuie, gustul acestuia se poate modifica radical. Şi nu o spun eu, o spun specialiştii.

Considerat mii de ani licoarea zeilor, nu poate lipsi de pe masă la nicio ocazie specială. Însă dacă nu este consumat cum trebuie, gustul acestuia se poate modifica radical. Şi nu o spun eu, o spun specialiştii. Un vin bun se consumă după un ritual bine respectat.

Altfel, riscă să îşi piardă din arome şi din calitate. Şi cine era mai în măsură să ne explice procedeul dacă nu Virgil Mănescu, maestrul de ceremonii al showului de cooking Hell's Kitchen, care va debuta luni la Antena 1. Virgil este somelier cu experinţă în arta degustării vinului şi ştie exact cum trebuie consumat.

"In vino veritas" spuneau romanii, încercând să sublinieze, deloc subtil, că vinul dezleagă limba şi scoate adevărul la iveală. De fapt, vinul a jucat un rol atât de important în cultura noastră, încât a avut reprezentaţi de marcă în parteonul fiecărie religii antice. Începând cu Dionissos şi terminând cu Bachus. Cu timpul însă, vinul s-a transformar din serul adevărului în licoarea pasiunii. Nimic nu compleatează mai bine o cină romantică în doi decât un pahar de vin roşu.

Dar tocmai că o sticlă de vin bun este la îndemâna aproape oricui, ceva din farmecul unu vin bun s-a pierdut. Vinul nu mai este cireaşa de pe tortul unei cine perfecte, ci un bun de consum banal. Mulţi îl beau pe nerăsuflat, fără să-i acorde o prea mare importanţă şi puţini ştiu că degustatul vinului este un ritual.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.