Căutare Live

9 MARTIE. MUCENICI MOLDOVENEȘTI, rețetă simplă. SECRETUL celor mai buni SFINȚIȘORI

Cum se prepara cea mai simpla reteta de mucenici!

9 MARTIE. MUCENICI MOLDOVENEȘTI, rețetă simplă. Sărbătoarea Sfinților 40 de mucenici este una foarte importantă în calendarul ortodox. Secretul celor mai buni ”sfințișori” a fost dezvăluit!

Prepararea mucenicilor sau a ”sfințișorilor”, așa cum se mai numesc ei în partea Moldovei, reprezintă o tradiție pe care gospodinele o respectă în fiecare an, la data de 9 martie.

În alte zone ale țării, mucenicii se prepară sub forma unei supe, amintind astfel de lacul înghețat în care au fost aruncați cei 40 de mucenici de către Agricola, guvernatorul Armeniei, în Moldova, gospodinele se trezesc de dimineață și prepară un aluat din care mai apoi modelează mucenicii moldovenești.

Mucenici moldovenești, rețeta simplă. Secretul

Mucenicii moldovenești sunt un adevărat deliciu și merită să fie încercați, mai ales că rețeta este una foarte simplă și nu are nevoie de foarte multe ingrediente pentru a fi preparată. Secretul constă în depozitarea făinii într-un loc cald, astfel încât să fie la temperatura camerei atunci când o folosești. După ce ai făcut acest lucru, pune făina într-un bol și în mijlocul ei fă o gaură.

9 MARTIE. MUCENICI MOLDOVENEȘTI, rețetă simplă. SECRETUL celor mai buni SFINȚIȘORI sursă foto: YouTube

Ingrediente mucenici moldovenești sau sfințișori

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 70 ml ulei
  • 100 g zahăr
  • 260 ml apă
  • 1 praf de sare
  • coajă de portocală sau de lămâie
  • 150 g nucă măcinată
  • 5 linguri de miere

Mod de preparare

Dizolvă drojdia în apă călduță, alături de zahăr. Pune amestecul în gaura pe care ai făcut-o anterior, alături de coaja de portocală, praful de sare și amestecă totul foarte bine. Pune apoi uleiul și frământă aluatul până când acesta devine elastic.

Aluatul se împarte în mai multe fâșii și se modelează în formă de 8. După ce ai făcut acest lucru, lasă mucenicii să crească timp de o oră. După ce timpul s-a scurs, unge fiecare colăcel cu apă călduță și pune-l la cuptor aproximativ 20 de minute. Mucenicii calzi se ung cu miere și se servesc cu multă nucă.

Această rețetă de mucenici moldovenești se prepară rapid și este potrivită și pentru cei care țin post și asta pentru că nu conține lapte, ouă sau alte produse de origine animală.

sursa: avantaje.ro

sursa foto: adevarul.ro

Parteneri
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Catine.ro
Ultimele știri
x