Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Raman cu tine

Ce rase de câini să alegi, în funcție de personalitatea și stilul tău de viață

Iată ce rase de câini ți se potrivesc, în funcție de personalitate și stilul tău de viață. Rasele de câini mici, medii și mari, toate au un anumit specific, care se poate plia foarte bine cu personalitatea și programul tău zilnic

Iată ce rase de câini ți se potrivesc, în funcție de personalitate și stilul tău de viață. Rasele de câini mici, medii și mari, toate au un anumit specific, care se poate plia foarte bine cu personalitatea și programul tău zilnic

Câinele e cunoscut ca fiind cel mai bun prieten al omului, devenind un animal de companie excelent. Dacă te-ai hotărât să adopți sau să cumperi un câine, trebuie să te asiguri că ai suficiente resurse pentru a-i oferi grija și dragostea de care are nevoie.

Deși ei se simt cel mai bine în preajma familiei, fiecare rasă are nevoi diferite. Unii căței sunt ideali ca animale de companie în apartament, iar alții au nevoie de un spațiu mare de joacă. Unele rase vor avea nevoie permanentă de contact, în timp ce alți căței pot locui și singuri, în absența stăpânului.

Iată câteva exemple de rase de câini care se adaptează în funcție de personalitatea și stilul tău de viață.

Rase de câini potrivite pentru stilul tău

Rase de câini care iubesc copiii - Boxer, Bichon, Bulldog, Collie, Dachshund, Pudel, Saint bernard, Terierul alb, Huskey siberian, Pitbull

Aceste rase sunt cunoscute pentru spiritul jovial și prietenos în preajma oamenilor. Câinii aceștia sunt îndeajuns de puternici pentru a suporta îmbrățișări și nu sunt deranjași de stres sau de momentele când cei mici plâng. Poate e surprinzător că rasele fioroase precum boxer și pitbull sunt pe lista, însă ei se atașează foarte repede de copiii mici sau de bebeluși. Cu toate acestea, nu uita că acești căței au multă putere fizica, nu e indicat să îi lași nesupravegheați în preajma copiilor mici.

Rade de câini afectuoși - Ogarul afgan, Akita, Basset, Collie, Boxer, Chihuahua, Cocker spaniel, Dalmatian, Pug

Câini din aceste rase au nevoie de prezența stăpânului aproape în permanență, fie că locuiesc în apartament sau într-o grădină mare. Ei se vor atașa de tine, dar și de restul membrilor familiei. Dacă ai un program încărcat sau știi că îi vei lăsa nesupravegheați mare parte din zi, ei vor deveni agitați și posibil vor începe să distrugă pantofi sau să mestece din mobilă.

Rade de câini de apartament - Terier, Bichon, Bulldog, Beagle, Ogar afgan, Shar-pei chinez, Dachshund, Pug, Chihuahua

Poate părea surprinzător, dar sunt și rase de câini de talie înaltă care sunt totuși foarte potriviți pentru a locui într-un apartament și care preferă relaxarea zilnică. La fel, de exemplu sunt multe rase de talie mică cu foarte multă energie care au nevoie de un spațiu mai mare.

Acești căței sunt liniștiți, au un nivel de energie mai scăzut, sunt calmi și prietenoși cu vecinii sau cu colegii de apartament. Pe de altă parte, dacă locuiești la apartament și nu ai foarte mult timp pentru exerciții zilnice, încearcă să nu îți iei un cățel de vânătoare, cum ar fi schnauzer, golden retriever, dalmațian, rottweiler sau akita.

Rade de câini pot rămâne și singuri - Shar-pei chinezesc, Basenji, Shiba inu, Chow chow, Goldador

Acești câini se pot distra singuri și nu au nevoie de prezența permanentă a stăpânului ca să se simtă bine. Daca îi lași mai mult timp singuri, este puțin probabil să devină agitați sau agresivi. Sunt în general mai calmi și nu au nevoie de un nivel ridicat de atenție pentru a fi fericiți.

Rade de câini ușor de dresat - Pitbull terier american, Bichon frise, Border collie, Doberman, Fox terier, Ciobanesc german

Unii căței sunt mai deschiși către ascultarea de comenzi și către a fi obedienți. În general aceștia sunt rasele de câini de pază, care pot să se concentreze cu ușurință și rețin comenzi vocale. Orice câine poate fi antrenat sau dresat să asculte de stăpân, însă cei cu caracter jovial și jucăuș sunt distrași ușor de o jucărie sau de mâncare.

Citește și :

Cum îngrijești câinii de talie mică. 5 sfaturi utile pentru cățelul tău

Rase de câini care iubesc copiii. Topul celor mai prietenoase rase de câini

Sursă foto: pexels.com

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro