Căutare Live

5 motive pentru care este recomandat să alegi produse cosmetice bio

Atunci când ești obișnuită să faci lucrurile la fel ca întotdeauna, este posibil să nu înțelegi de ce schimbarea rutinei ar putea aduce vreun avantaj.

Atunci când ești obișnuită să faci lucrurile la fel ca întotdeauna, este posibil să nu înțelegi de ce schimbarea rutinei ar putea aduce vreun avantaj. Cu toate acestea, în ceea ce privește industria cosmetică, odată ce compari beneficiile produselor de sănătate și de înfrumusețare naturale cu cele chimice, vei vedea de ce un stil de viață mai apropiat de natură, folosind produse cosmetice din ingrediente naturale, este de preferat.

Continuă să citești acest articol pentru a afla cinci motive pentru care specialiștii dermatologi recomandă alegerea cosmeticelor bio.

Conțin ingrediente 100% naturale

Produsele cosmetice bio vorbesc de la sine. Așa cum transmite și denumirea lor, acestea sunt produse obținute din ingrediente 100% naturale. Gata cu agenții chimici care provoacă alt set de probleme dermatologice, față de cele pe care le repară! Poți uita de formulele pline de conservanți și parabeni, nocive organismului, obținut prin proceduri chimice sau sintetice.

În schimb, produsele cosmetice bio utilizează extracte din plante și flori. Acestea conțin elemente nutritive naturale, cum ar fi vitamina E, care păstrează pielea sănătoasă și strălucitoare.

Nu prezintă efecte adverse asupra pielii

În comparație cu produsele dermato-cosmetice clasice, cosmeticele naturale sunt mai sigure de utilizat. Acestea sunt hipoalergenice (cu risc minim de reacții alergice), testate și cu o siguranță de utilizare dovedită. Deoarece sunt fabricate din ingrediente 100% naturale, nu trebuie să îți faci griji cu privire la erupțiile cutanate, mâncărimea și inflamația pielii.

Produsele dermatologice clasice pot irita pielea și pot provoca apariția coșurilor și a punctelor negre, până în momentul în care pielea se obișnuiește cu noua formulă chimică. Folosind cosmetice naturale, aceste griji pot dispărea. Ingredientele naturale utilizate în componența lor garantează zero efecte secundare și o frecvență de utilizare nelimitată.

Sunt ideale pentru îngrijirea pielii sensibile

Ingredientele folosite în produsele cosmetice bio sunt substanțe nutritive, care îți îngrijesc pielea. De la minerale nutritive (magneziu, calciu și oxid de zinc) și până la ingrediente botanice (ulei din arbore de ceai, extracte de rozmarin și ceai verde), aceste produse naturale calmează și protejează pielea, fiind perfecte pentru tenul sensibil.

De asemenea, produsele de machiaj pot fi obținute din ingrediente 100% naturale, astfel că machiajul organic este alegerea cea mai bună pentru pielea sensibilă, deoarece este mai puțin iritant. Prin utilizarea produselor cu concentrații ridicate ale ingredientelor enumerate mai sus, starea generală a pielii se va îmbunătăți în mod natural.

Vei găsi produse bio pe Planteea.ro, care conțin cele mai bune ingrediente naturale, dar acolo ai posibilitatea să achiziționezi și materii brute pentru prepararea rimelului bio, sau a diferitelor produse de machiaj.

Pot fi utilizate și în cazul bebelușilor

Pentru sănătatea dermatologică a nou născuților, un regim de îngrijire recomandat va include o formulă de spălare pentru corp, un șampon, o loțiune de corp, o pudră și o cremă pentru corp și, nu în ultimul rând, un produs de îngrijire împotriva razelor UV.

Toate acestea pot fi regăsite în lista produselor de îngrijire bio, care nu presupun niciun risc atunci când sunt utilizate în cazul bebelușilor. Pielea unui nou născut este diferită de cea a unui om adult, dar ambele sunt sensibile la factorii de mediu. Din acest motiv, este important să alegi produse naturale, care conțin ingrediente nutritive precum uleiul de migdale dulci și uleiul de semințe de floarea-soarelui, pentru îngrijirea pielii celui mic. Optează pentru produse care au la bază miere și mușețel, care protejează și calmează pielea bebelușului și ulei de avocado, semințe de macadamia sau ceară de albine, pentru a beneficia de efecte nutriționale de neegalat la nivelul pielii.

Oferă rezultate mai bune decât cele clasice

Datorită ingredientelor de cea mai înaltă calitate (mulțumim, Mamă Natură!), produsele cosmetice bio oferă rezultate eficiente fără expunere la riscuri dermatologice. S-au realizat studii clinice pentru utilizarea produselor 100% naturale, care au demonstrat faptul că unele uleiuri (ulei de castor, de cocos) produc efecte îmbunătățite atunci când sunt utilizate fără alte ingrediente “ajutătoare”.

În plus, dacă vorbim de rezultate pe termen lung, natura câștigă din nou cursa, pentru că produsele bio nu îmbătrânesc pielea și nu au efecte adverse ce devin aparente după o anumită vârstă.

Oare mai ai nevoie de argumente favorabile pentru a face trecerea de la produsele cosmetice clasice, la cele naturale? Acestea aduc doar avantaje, iar medicina modernă abia a început să exploreze în profunzime beneficiile utilizării produselor bio. E momentul să lași natura să îți mențină sănătatea pielii și nu vei regreta nicio secundă!

Alegerea unei formatii de nunta perfecte pentru evenimentul tau!...
Parteneri
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Catine.ro
Ultimele știri
x