Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Cum alegem produsele de îngrijire

Rutina de îngrijire a fiecăruia ar trebui să îmbine atât menținerea unui aspect exterior plăcut, cât și cultivarea unei stări interioare armonioase. Astăzi, vom vorbi despre aspectul exterior, mai exact despre produsele pe care le alegem pentru a ne îngriji. Vei afla cum să alegi aceste produse de igienă și îngrijire, pentru ca pielea, părul și unghiile tale să completeze un look perfect, care radiază sănătate și stare de bine.

Cum alegem produsele de îngrijire

Pexels

Ține cont de tipul pielii tale

Iată care sunt ingredientele pe care ar trebui să le cauți în produsele de îngrijire, în funcție de tipul pielii tale.

 • Piele uscată. Vei găsi un aliat de încredere pentru îngrijirea tenului uscat în produse care conțin unt de shea și acid lactic. Ele „se vor ocupa“ de hidratarea și hrănirea pielii uscate. În plus, exfolierea ușoară pe care o oferă va asigura un look radiant pe tot parcursul zilei!
 • Piele grasă. Caută produse care conțin acizi alfa hidroxi (acid glicolic sau acid salicilic), peroxid de benzoil și acid hialuronic. Aceste ingrediente controlează producția de sebum în exces. În plus, acidul hialuronic oferă hidratare doar în zonele în care aceasta lipsește, fără a supraîncărca restul feței.
 • Piele sensibilă. Ingredientele pe care vrei să le găsești în produsele dermato-cosmetice destinate unui ten sensibil sunt: aloe vera, făină de ovăz și unt de shea. Aceste substanțe oferă o bună hidratare și nu cauzează erupții acneice.

Nu alerga după cuvintele natural și organic

În ultimii ani, mișcarea bio a luat cu asalt toate categoriile de produse - alimente, băuturi, iar mai nou, chiar și sectorul dermato-cosmetic. Atunci când găsești în lista de ingrediente cuvinte precum natural, organic sau bio, primești un feedback reconfortant, care te face să te gândești că alternativa naturală este mai bună pentru tine. Lucrurile nu stau întotdeauna așa, fiindcă, de cele mai multe ori, este vorba doar de o strategie de marketing. Fiindcă acești termeni nu sunt reglementați și nu există standarde specifice, poți să ai de-a face cu promisiuni deșarte. În plus, un produs poate fi catalogat, uneori, ca natural, deși doar unul sau două dintre ingredientele sale au această caracteristică.

Acordă atenție ordinii din lista de ingrediente

Listele lungi de ingrediente nu trebuie să te sperie. De exemplu, atunci când lista lungă a deodorantelor roll-on te amețește, un bun punct de plecare este să analizezi primele cinci mențiuni. Acestea vor reprezenta până la 80% din compoziția produsului. Listarea substanțelor folosite se face, de obicei, de la cea mai mare concentrație la cea mai mică. În acest sens, dacă găsești printre primele cinci ingrediente un potențial iritant, sau o substanță de care știi că trebuie să te ferești - evită acel produs. De asemenea, dacă ești în căutarea unui produs cu ingrediente specifice, dar acestea apar la finalul listei, continuă căutarea. Cu un procent atât de mic în formula finală, nu vei obține rezultatele dorite.

Ingrediente pe care să le cauți

 • Acid hialuronic și ceramide, pentru suplețea pielii și diminuarea ridurilor;
 • Acid L-Ascorbic (Vitamina C), pentru tratarea efectelor cauzate de radiațiile UV și susținerea producției proprii de colagen a pielii;
 • Glicerină, pentru o hidratare excelentă;
 • Niacinamidă, pentru controlarea producției de sebum și egalizarea tonului pielii;
 • Retinol, pentru îngrijirea pe timpul nopții.

Ingrediente de care să te ferești

 • Sulfați - îndepărtează sebumul natural de la nivelul epidermei și pot provoca iritații;
 • Parabeni - pot provoca dezechilibru hormonal;
 • Parfum - poate cauza iritații, în cazul pielii sensibile.

Acesta a fost mini-ghidul care te învață cum să-ți alegi produsele de îngrijire, pentru ca rutina zilnică să lucreze cu tine, nu împotriva ta. Așadar, ține cont de tipul pielii tale, acordă atenție listei de ingrediente de pe etichetele produselor și evită substanțele nocive. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Recomandari