Căutare Live

Primul concurs de frumusete din URSS, mai tare decat zborul lui Gargarin in spatiu

Primul concurs de frumusete din spatiul sovietic a avut loc in timpul lui Mihail Gorbaciov, cel care a facut nenumarate eforturi pentru a reforma Uniunea Sovietica. Competitia a reprezentat o adevarata "revolutie" in domeniul frumosului, care a ramas in memoria oamenilor pana in zilele noastre.

Viziunea Uniunii Sovietice a inceput sa se schimbe odata cu venirea la putere a lui Mihail Gorbaciov. Perioada mai este denumita si "a imitatiei", deoarece au avut loc numeroase schimbari. Spectrul frumusetii a capatat conotatii business, iar femeile au avut parte de primul lor concurs de profil. A reprezentat o adevarata revelatie, iar in strainatate a fost cunoscut sub denumirea de " Moscow beauty". Mai exact, in primavara lui 1988, rusii aleg prima Miss URSS, eveniment care a fost considerat chiar mai tare decat zborul lui Gagarin in spatiu.

O sansa la frumusete

Perestroika a permis participarea la concurs a fiecarei femei din tara, care a vrut sa-si faca frumusetea cunoscuta. Castingul a avut loc in Parcul Gorky. Randul celor care s-au aratat interesate a fost aproape de 2 km. Fie ca au venit cu bagaje, cu soti sau cu copii in brate, femeile au fost indeajuns de rabdatoare pentru a obtine un loc la marea gala. Si chiar daca nu au inteles pe deplin ce presupunea competitia, reprezentantele sexului slab s-au aratat mandre ca au fost acolo. Au invatat sa mearga, sa zambeasca si s-au imbracat in costume nationale.

Castigatoarea a fost desemnata in Crimeea

Dupa primele doua etape, in 1989, in Crimeea, s-a pus in scena a treia runda a concursului. Era al doilea an al competitiei de frumusete, iar, ca dovada a "amatorismului" oarecum de inteles al organizatorilor, mai multe concurente au detinut numarul "4" in concurs.

Castigatoare a fost desemnata Maria Kalinina, iar fotografiile ei au facut inconjurul lumii. A fost salutata de presedinti de stat si de ministri. Mai tarziu, ea s-a mutat in America, acolo unde si-a facut si studiile, iar acum traieste in Los Angeles.

GALERIE FOTO! Arata superb, dar ce bine da cu pumnul... EA e campioana mondiala la box thailandez!... Decizie de strategie: Chanel nu vinde online!...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri