Patru trucuri de iluminat pentru senzația de spațiu mai mare

Există o mulțime de trucuri de design dedicate special pentru a crea impresia că o cameră mică sau îngustă este mai spațioasă.

Există o mulțime de trucuri de design dedicate special pentru a crea impresia că o cameră mică sau îngustă este mai spațioasă.

Deși este discret și de cele mai multe ori trecut cu vederea, iluminatul artificial are un impact major asupra designului unei camere. Un bun designer de interior știe asta și poate să schimbe percepția vizuală a unui spațiu chiar și numai cu o singură sursă de lumină bine amplasată. Dar aceste trucuri sau măcar noțiunile de bază pot fi însușite de fiecare dintre noi pentru camere luminate perfect, care par spațioase și primitoare.

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în minte atunci când vrei să schimbi percepția vizuală a unei camere este că există mai multe tipuri de surse de lumină. Iar o bună combinație între ele poate produce adevărate minuni.

Acestea fiind spuse, iată cele mai importante 4 trucuri de iluminat care îți pot transforma complet casa într-una de revistă:

H2: Oglinzi, pereți albi și o sursă de iluminat puternică

O variantă foarte populară de a crea senzația de spațiu mai mare este să agăți oglinzi mari pe pereți albi și bine luminați. Este o tehnică simplă și deloc costisitoare de pus în practică, pe care designerii de interior o folosesc de ani buni. Este foarte potrivită mai ales pentru sufragerii, unde poți combina o lustră cu lumină puternică și niște aplice montate pe un perete alb. Oglinda mare și pereții de culoare deschisă vor reflecta astfel lumina și vor crea iluzia unui spațiu mai generos. Iar dacă nu știi cum să alegi lustra potrivită pentru un astfel de proiect, îți punem la dispoziție acest ghid ajutător, întocmit de experții în design interior de la XTDeco.

H2: Surse variate de lumină

Un alt truc pentru a creea impresia unui spațiu mai mare este să variezi sursele de iluminat, direcția în care este proiectată lumina și intensitatea acesteia. Poți combina lustre de tavan, cu aplice de perete, lampadare cu lumină discretă și o veioză șic sau o lampă de birou pentru asta. Alege o lustră în stil clasic, cu lumină albă, și surse de iluminat secundare moderne, cu LED, de exemplu, care vor oferi o lumină caldă, dar puternică. Acest articol detaliază tipurile de surse de lumină și cum pot fi inteligent folosite acestea, dacă ai nevoie de puțin ajutor.

H2: Șine de iluminat

Mulți profesioniști din domeniul designului interior apelează tot mai mult la șinele de iluminat pentru camerele mici. Aceste șine au becurile la vedere și pot fi montate de-a lungul unui perete. Chiar dacă nu par, sunt mult mai discrete, de fapt, oferind un iluminat optim. În plus, nu încarcă inutil spațiul, iar cadrele de aluminiu pe care sunt montate dau un aer modern încăperii și reflectă la rândul lor lumina, pentru senzația de spațiu mai mare. Sunt mai puțin costisitoare decât lustrele și aplicele, iar montate pe un perete alb sau în tonuri de crem și bej, vor deschide și mai mult vizual spațiul. Perfecte pentru holuri și coridoare, pot fi folosite și în camere, fiind versatile și ușor de combinat cu alte tipuri de surse de lumină.

H2: Pereți-accent cu instalații luminoase

Dacă trebuie să luminezi un spațiu îngust și mic renunță la ideea de a monta surse de lumină pe mijlocul tavanului. Această soluție va micșora vizual și mai mult spațiul. Mai bine, creează un perete-accent cu ajutorul unor aplice, montate creativ. Cate patru la un loc, montate la diferite înălțimi, de exemplu. Adaugă un lampadar în colțul opus și ne vei mulțumi mai târziu.

Citește și
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Mai multe articole

Tu ce soluții de iluminat ai găsit pentru casa ta?

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri