Piele ecologică sau piele naturală? Ce să alegi când vine vorba despre canapeaua din living?

Mobilatul sau reamenajarea locuinței poate fi o activitate foarte plăcută, mai ales dacă ești pasionat de design interior. Când vine vorba de alegerea canapelei sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare, printre care aspectul, confortul, spatiul disponibil și desigur, bugetul.

Mobilatul sau reamenajarea locuinței poate fi o activitate foarte plăcută, mai ales dacă ești pasionat de design interior. Când vine vorba de alegerea canapelei sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare, printre care aspectul, confortul, spatiul disponibil și desigur, bugetul.

Canapeaua este o investiție pe termen lung, așa că înainte să alegi modelul preferat trebuie să te documentezi și să analizezi piața, pentru a te asigura că iei cea mai bună decizie. Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în considerare când îți alegi canapeaua pentru living este materialul din care aceasta este confecționată. Dacă oscilezi între piele naturală și piele ecologică, iată câteva sfaturi care să te ajute să iei cea mai bună decizie:

Durabilitatea

Pielea naturală este în mod evident un material de calitate superioară, însă vine la pachet cu avantaje și dezavantaje. Chiar dacă rezistă mai bine în timp și se degradează mai greu, canapelele din piele naturală se pot decolora dacă sunt așezate în lumina directă a soarelui, iar cotierele se pot închide la culoare de la uzură.

Aspectul

Pielea sintetică poate imita foarte bine pielea naturală, uneori este chiar greu de sesizat diferența. Cu toate acestea, canapelele din piele naturală au un miros inconfundabil, sunt mai fine la atingere și au un aspect neuniform, care denotă unicitate. Pielea naturală este recomandată celor cu alergii, pentru că nu atrage la fel de ușor microbii și praful. Avantajul în ceea ce privește canapelele din piele ecologică este faptul că se pot fabrica într-o varietate mult mai mare de culori și nu se decolorează dacă stau în lumina directă a soarelui.

Prețul

Între canapelele confecționate din piele naturală și cele confecționate din piele ecologică pot exista diferențe de preț foarte mari, în funcție de calitatea materialelor folosite și a brandului care le comercializează. În general, mobilierul din piele naturală este preferat de acel segment al populației cu un nivel financiar peste medie, fiind mai degrabă un moft decât o necesitate. Cu toate acestea, se poate dovedi o investiție bună în timp, având în vedere că rezistă mult mai bine decât pielea sintetică sau materialele textile.

Întreținerea

Pielea naturală este mai durabilă în timp, însă și mai greu de întreținut, având nevoie de soluții speciale de curățare. Pielea sintetică în schimb, poate fi curățață foarte ușor, cu o lavetă și o soluție clasică de îndepărtat pete.

În concluzie, există avantaje și dezavantaje indiferent de materialul ales, așa că tu ești cel mai în măsură să alegi produsul potrivit pentru nevoile tale și ale familiei.

VEZI AICI CELE MAI NOI OFERTE LA CANAPELE DIN PIELE NATURALĂ ȘI ECOLOGICĂ!

Ultimele știri