Antena Căutare

Cât de murdar e capul de la duș și de ce ar trebui să-l speli cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este adesea folosit ca ingredient în bucătărie sau neutralizator al mirosurilor neplăcute care apar în casă. Acesta poate fi însă folosit și pentru a curăța capul de la duș sau alte obiecte din baie.

cap de dus cu apa curenta pornit
Cercetătorii recomandă curățarea de rutină a capului de la duș pentru evitarea îmbolnăvirilor | Profimedia

Puțini sunt cei care au spălat, curățat sau dezinfectat vreodată para de la duș. Potrivit unui studiu din 2018 realizat de cercetătorii de la Universitatea din Colorado, particulele găsite în acesta ar putea juca un rol important în transmiterea infecțiilor pulmonare.

Acest lucru este deosebit de îngrijorător pentru cei care suferă de afecțiuni pulmonare cronice sau care au sisteme imunitare slăbite. De aceea, cercetătorii recomandă curățarea de rutină a capului de la duș pentru evitarea îmbolnăvirilor, iar folosirea unor ingrediente naturale este mai bună decât cea în care sunt implicate chimicale.

De ce să folosiți bicarbonatul de sodiu pentru curățarea dușului

Bicarbonatul de sodiu este alcalin și, în combinație cu un acid, cum ar fi oțetul, duce la dizolvarea murdăriei și curățarea ei. Prin reacția chimică obținută, cele două ajuta la dezintegrarea și eliminarea depunerilor.

Articolul continuă după reclamă

Iată cum trebuie să procedați ca să-ți curățați para de la duș cu bicarbonat de sodiu.

Combinați 45 g de bicarbonat de sodiu cu 250 ml de oțet alb și puneți într-o pungă de plastic. Amestecul va face bule. În el trebuie scufundat capul de duș până a doua zi. În final, după ce mixul a acționat, obiectul trebuie clătit cu puțină apă fierbinte.

După acst proces, capul de la duș va fi nu doar strălucitor, ci și dezinfectat și numai bun de folosit. Procesul trebuie repetat o dată la 3 luni.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 19 iulie 2024. Cum să gestionezi timpul pentru a avea un stil de viață sănătos
Super Neatza, 19 iulie 2024. Cum să gestionezi timpul pentru a avea un stil de viață sănătos Vineri, 19.07.2024, 09:55
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x