Antena Căutare

(P) De ce este important să alegi mobila dormitor potrivită pentru tine?

Știai că scriitorul Laszlo Josef Biro a văzut în vis dispozitivul unui pix, iar Dmitri Ivanovici Mendeleev - tabelul său periodic?

Descoperă cât de improtantă este alegerea mobilei pentru dormitor

Salvador Dali a visat adesea despre combinarea culorilor pentru picturi noi, iar mecanicul Elias Howe, datorită unui vis, a înțeles cum ar trebui să funcționeze acul într-o mașină de cusut. Nu toată lumea are norocul să se nască geniu, dar este un fapt că somnul sănătos este energizant, bun pentru abilitățile noastre cognitive și crește eficiența personală. Somnul este bun pentru sistemul nervos, dă odihnă mușchilor, ameliorează stresul coloanei vertebrale. Cât de mult dormi depinde pe deplin de starea ta de spirit și de bunăstare. De aceea, ar trebui să alegi mobila dormitor cu cea mai serioasă atenție. Ce avantaje ar trebui să aibă dormitoarele, astfel încât să fie plăcut să adormi în ele pe o saltea ortopedica și să te trezești cu bucurie?

Stil și confort

„Casa mea este fortăreața mea”, a spus englezul Edward Kok. Această expresie este adevărată, în special pentru dormitor. Practic, acesta este un loc care ar trebui să se umple de confort și armonie și în care anxietățile zilei nu ar trebui să pătrundă. Decorul din dormitor trebuie sa fie calm si liniştit, iar mobilierul să fie în nuanțe plăcute discrete sau texturi de lemn. Culorile cremoase sau pastelate pot fi o alegere bună. O astfel de colorare a mobilierului îți va permite, dacă este necesar, să actualizezi cu ușurință interiorul cu ajutorul textilelor și decorului, fără a recurge la cheltuieli serioase. De exemplu, schimbă păturile pufoase de iarnă de pe pat, cu cuverturi ușoare de mătase, agață postere noi, aranjează decorațiuni interioare pe comodă într-un mod nou.

Cum să extinzi vizual dormitorul mic?

Poți extinde vizual spațiul unui dormitor mic folosind tehnici optice. De exemplu, un dulap în culori deschise sau cu oglindă va ajuta ca dormitorul să devină mai compact și slab iluminat. Fonturile ușoare și lucioase în stil scandinav reflectă lumina de mai multe ori, făcând camera să pară mai liberă și mai spațioasă. Acest lucru îi ajută pe proprietarii de dormitoare mici. Poți găsi modele, al căror design prevede fațade continue fără cadru extern. Așezate unul lângă altul, creează efectul unei singure pânze de oglindă, datorită căreia spațiul camerei este dublat vizual.

Minimalismul este acum la modă, iar compozițiile „dense” fac loc unor seturi de mobilă dormitor ușoare, care pot fi create folosind socluri suspendate și elemente de rafturi deschise. Patul poate fi și „plutitor”. Designul special al cutiei de depozitare a lenjeriei, care este mai mic decât perimetrul bazei, creează senzația că patul plutește în aer. Un astfel de mobilier are un alt avantaj semnificativ - absența picioarelor. Din orice parte te apropii de pat în întuneric, nu riști să te lovești la picioare.

Texturile lemnului umplu spațiul cu armonie naturală. Tehnologiile moderne fac posibilă reproducerea lor cu acuratețe fotografică și chiar ca fațada mobilierului să semene cu lemnul nu numai vizual, ci și la atingere. Numai ca, spre deosebire de lemnul natural, un astfel de mobilier este mai practic si mai uşor de întreținut. Modelul fibrelor permite ochiului să se odihnească, relaxează și calmează.

Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x