Antena Căutare

(P) 6 sfaturi care o să te ajute sa alegi patul potrivit pentru dormitorul tău

Patul este un must-have pentru fiecare dintre noi. De obicei, cu toţii credem că este destul de ușor să alegi un pat, dar în realitate alegerea unui pat şi mai ales a unei saltele potrivite poate fi o provocare destul de mare.

Patul este un must-have pentru fiecare dintre noi. De obicei, cu toţii credem că este destul de ușor să alegi un pat, dar în realitate alegerea unui pat şi mai ales a unei saltele potrivite poate fi o provocare destul de mare.

Antena 1

Cele trei criterii principale, în teorie, sunt confortul, soliditatea și caracterul practic. Dar în realitate, pentru a reuni aceste trei caracteristici, va trebui să ții cont de mai multe aspecte în funcție de nevoile tale:

  1. Patul influențează calitatea somnului

Când vorbim despre un pat pentru adulți, există o varietate modele și în special mai multe dimensiuni din care să alegi. Dimensiunea patului este primul lucru de care ar trebui să ții cont.

Confortul și calitatea somnului tău vor depinde de dimensiunea patului tău. Este de fapt decisiv pentru pozițiile de somn pe care le poți lua sau nu în patul tău. Ai nevoie de un pat larg, unde te poți mișca suficient.

  1. Cum alegi dimensiunea de pat potrivită pentru tine?

De obicei, în acest context poți lua în considerarea înălțimea ta. Dacă este posibil, este indicat să iei un pat dublu, sau chiar mai mult, un pat king-size. Cel mai adesea ți se va oferi fie un pat de 180x200, fie un pat de 160x200.

Cand îți alegi lungimea patului, criteriul de care trebuie sa ții cont este înălțimea ta. În funcție de măsurători, ar trebui să îl alegi cu 6 inch mai lung decât tine. Este o chestiune de confort. Media care se oferă pe piață este, în orice caz, de 200 cm lungime.

  1. Ce înălțime are patul potrivit?

Înălțimea patului se referă la adâncimea patului. Vorbim despre dimensiunile dintre interiorul patului și margini. Pentru un pat pentru adulți, acesta este un criteriu esențial, deoarece tocmai de la înălțimea patului îți vei alege ulterior salteaua.

Dacă vrei să iei o saltea groasă de exemplu, va trebui să te asiguri că nivelul de adâncime al patului este suficient. Dacă vreodată dimensiunile saltelei pe care ai ales-o nu corespund înălțimii patului, salteaua ta nu va fi suficient de ancorată.

  1. Materiale și finisaje

Alegerea materialelor este importantă și decisivă pentru rezistența și designul patului tău. Este important de menționat că patul este o adevărată investiție, îți garantează orele de odihnă și relaxare. Principiul este următorul: ai nevoie de un pat confortabil, dar și mai ales care să ofere rezistență.

Patul din lemn rămâne o alegere sigură, este atât puternic, cât și durabil. Pentru persoanele care iubesc autenticitatea și eleganța, patul din lemn masiv este perfect. Aduce acest aer natural în stilul dormitorului, cu o mică notă vintage.

Pentru cei care preferă modelele de ultimă generație, există și o întreagă selecție de paturi de designer, din melamină. Astăzi, melamina este cel mai utilizat material în designul interior la nivel mondial. Melamina este destinată să fie la fel de puternică ca lemnul, dar este mai ușoară și, prin urmare, mai ușor de manevrat. De asemenea, nu necesită întreținere, spre deosebire de lemn.

Și, în sfârșit, poți apela și la un pat din fier forjat. Dacă trebuie sa îți muți patul destul de des, un pat din fier forjat este perfect pentru tine. Este foarte puternic și durabil în timp.

  1. Tipuri de pat

Există mai multe modele de pat pentru adulți. Alegerea se face în funcție de nevoile și gusturile tale. Trebuie să alegi un model care să corespundă așteptărilor tale, în ceea ce privește confortul, designul și durabilitatea.

Paturile în varianta clasică pot fi cu sau făra tăblie. Cele mai căutate modele sunt paturile joase. Acestea sunt paturi inspirate din cultura japoneza, unde patul este asezat foarte aproape de podea.

Dacă vrei să ai un dormitor in stil modern, acest aspect minimalist se va potrivi perfect în această temă. Opțional, poți alege și o tăblie care să completeze designul interior al dormitorului tău. Există și un model special de pat, numit pat cu baldachin.

Acesta este unul dintre cele mai elegante modele, a fost dezvoltat în anii 1400 și pe atunci doar familiile bogate puteau comanda. Astăzi este încă pe piață. Pentru persoanele cu o slăbiciune pentru dormitoarele în stil regal, patul cu baldachin s-ar putea potrivi perfect. Dar ai grijă, ai nevoie de spațiu pentru a instala patul cu cei patru stâlpi ai săi.

  1. Pat cu soluții de depozitare

Poți opta pentru alte modele, mai practice și mai puțin voluminoase. De exemplu, apreciem în mod deosebit patul care integrează direct spațiile de depozitare. Este un pat util care nu neglijează aspectul estetic.

Însă aspectele tehnic și practic sunt subliniate în mod deosebit, pentru că îți poți depozita lucrurile direct în spațiul dedicat. Acest lucru economisește și spațiu, deoarece nu mai ai nevoie de un dulap sau alte sertare.

(P) Când vine vorba de foraje puțuri apelează la profesioniștii în domeniu, echipa EcoDrill... (P) Cum să alegi modelul de centrală Ariston ideal pentru tine, din zeci de opțiuni?...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x