Antena Căutare

(P) Instrucțiuni generale de siguranță privind lanțul de drujbă, oferite de specialiști

Atunci când folosești un motoferăstrău, indiferent de performanțele acestuia și brandul care îl comercializează, cunoștințele și experiența ta sunt mai importante și au un cuvânt mai greu de spus în ceea ce privește randamentul și mai ales siguranța în utilizare.

(P) Instrucțiuni generale de siguranță privind lanțul de drujbă, oferite de specialiști Galerie
Instrucțiuni generale de siguranță privind lanțul de drujbă

Mai exact, în special dacă este una dintre primele dăți când mânuiești o drujbă, trebuie să ții cont de măsurile de precauție și să nu te aventurezi pe un teritoriu necunoscut înainte să consulți manualul pus la dispoziție de către producător. În continuare, vom trece împreună în revistă câteva instrucțiuni generale de siguranță privind lanțul de drujbă, întrucât aceasta este piesa cea mai periculoasă, din punctul de vedere al accidentărilor.

Am ales modelul de motoferăstrău Husqvarna 455 Rancher, destinat posesorilor de păduri și utilizatorilor semi-profesioniști care doresc un utilaj puternic și fiabil în orice condiții de lucru. Acesta este dotat cu un lant drujba pentru tăiere rapidă, cu vibrații reduse și dinți tăietori cu pinteni, cu rază mică, pentru o tăiere netedă și o ascuțire ușoară.

Disciplina scandinavă, dar și grija brandurilor din această regiune pentru clienții lor sunt arhicunoscute, prin urmare este de la sine înțeles că instrucțiunile oferite de către suedezi privind utilizarea modelului 455 Rancher sunt exhaustive. Iată, în continuare, unele dintre cele mai relevante dintre acestea:

  • "Produsul nu se pornește niciodată fără ca șina de ghidare, lanțul de drujbă și toate capacele să fie montate corespunzător (...) În lipsa unei șine și unui atașate la produs, ambreiajul se poate desprinde de la locul său, provocând vătămări corporale grave"
  • "Pentru deplasarea utilajului, motorul trebuie să fie oprit, iar lanțul de drujbă - blocat, folosindu-se frâna din dotare. Transportul produsului se realizează exclusiv cu șina de ghidaj și lanțul orientate către înapoi. Înainte de a transporta produsul pe orice distanță, trebuie montată o apărătoare pe șina de ghidaj"
  • "Când așezați produsul pe sol, blocați lanțul de drujbă utilizând frâna și asigurați-vă că motoferăstrăul se află constant în raza vizuală. Opriți motorul înainte de a vă îndepărta de produs, indiferent de perioada de timp"
  • "Uneori, pot rămâne așchii în capacul ambreiajului, provocând blocarea lanțului de drujbă. Înainte de curățare, se oprește întotdeauna motorul"
  • "Multe dintre accidentele cu motoferăstraie se produc în clipa în care lanțul de drujbă atinge utilizatorul. Prin urmare, în timpul funcționării, trebuie să folosești mereu echipament de protecție personală aprobat"

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva dintre instrucțiunile de siguranță și măsurile de protecție enumerate de către Husqvarna, în manualul de utilizare pentru modelul 455 Rancher.

În situația în care lanțul se defectează, se tocește prea mult sau prezintă alte imperfecțiuni, utilizarea sa comportă riscuri mari pentru integritatea utilizatorului, prin urmare este necesar să îl schimbi. Magazinul online Roco Piese include o ofertă variată de lanțuri de motoferăstrău, de la branduri recunoscute la nivel internațional, precum Detoolz, Everest, Farmertec, Holzfforma, Husqvarna, Oregon, Red Mountain, Stihl, dar și de proveniență China/Taiwan, însă compatibile și cu aceleași performanțe. Prețurile acestora pornesc de la mai puțin de 20 de lei și nu depășesc 150-200 de lei. Există, însă, și varianta achiziționării unor role de zeci de metri.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x