Căutare Live

(P) Mozaic în curte sau grădină: proiecte curajoase și durabile

Dacă ești în căutarea unui nou proiect pentru curtea sau grădina ta, mozaicurile din pietre naturale sunt proiecte curajoase și durabile de care poți să te apuci fără prea multe pregătiri.

Cu doar câteva materiale, poți să creezi un mozaic frumos și rezistent care va atrage toate privirile celor care te vor vizita

www.piatraonline.ro

Cu doar câteva materiale, alegerea unei locații și un plan bine pus la punct în ceea ce privește design-ul, poți să creezi un mozaic frumos și rezistent care va atrage toate privirile celor care te vor vizita.

Unde poți să folosești mozaicul în curte sau grădină

Deși mozaicul este folosit cu precădere pe alei sau în locuri special amenajate, locurile unde poți să-l folosești sunt diverse:

Aleile din curte sau grădină

Dacă ai alei prin curte, grădină, sau care conectează cele două spații, poți să le dai un suflu nou folosindu-te de mozaicuri. Cu puțină răbdare, meticulozitate și curaj, vei avea alei care ies în evidență, rezistente și care merită tot efortul.

Ghivece sau suporturi pentru ghivece

Dacă te-ai săturat de ghivecele într-o singură culoare și vrei un design nou, poți să le decorezi cu pietre naturale de culori diferite și să creezi adevărate opere de artă.

O altă idee este suportul pentru ghivece. Poți folosi țevi din PVC pe care să le vopsești și pe care să lipești pietrele. Astfel, ghivecele vor intra în aceste suporturi care vor arăta, cu siguranță, bine în grădina ta.

Locuri de joacă pentru copii

Dacă ai un loc amenajat unde copiii tăi se pot juca, precum o groapă cu nisip, poți aborda acest proiect cu ei și să decorați împreună marginile spațiului de joacă. Puteți folosi pietre colorate și să creați design-uri ieșite din comun.

Spațiu special amenajat pentru mozaicuri

Dacă ai un spațiu pe care nu îl folosești și vrei să îi dai puțină culoare, sau ai un leagăn de mai multe persoane unde obișnuiești să petreci timp cu familia, poți decora acel spațiu cu un mozaic.

Decorează pereții sau gardurile

Fie că vorbim de pereții casei sau ai garajului, sau de gardurile care despart curtea de stradă sau curtea de grădină, poți oricând să le dai un strop de culoare și design artistic folosindu-te de mozaicuri din pietre naturale.

Cum să faci un mozaic?

Dat fiind faptul că mozaicurile de pe alei sunt probabil cele mai populare, ți-am pregătit un mic ghid pe care să îl urmezi atunci când vrei să faci un mozaic pentru curtea sau grădina ta. Dacă vrei să te inspiri de undeva, vezi aici modele de mozaic.

Alegerea pietrei naturale

Primul pas constă în alegerea pietrei naturale. O vei alege în funcție de design-ul pe care vrei să îl faci și în funcție de culorile pe care le dorești.

Testează design-ul

Într-un loc separat de unde vrei să faci mozaicul, testează pentru început cum vrei ca acesta să arate. Astfel, îți vei face o idee despre cum să așezi pietrele când va veni momentul pentru așezarea definitivă.

Pregătește terenul

După ce ai ales zona, poți să te apuci de treabă. Sapă zona unde vrei să pui mozaicul cu apoximativ 30 de cm mai mare și 15-20 cm mai adâncă. Primul material este baza pavajului, urmat de un strat de nisip și apoi de ciment uscat. Vei uda toată partea cu un irigator fin.

Formează modelul

Acum este momentul când faci liniile pentru mozaicul tău. Te poți folosi de un obiect ascuțit sau poți realiza formele cu ajutorul unor frânghii subțiri.

Așază pietrele

Poți să începi să așezi pietrele. Poți începe din mijloc și să continui spre exterior. Încearcă să le așezi cât mai aproape una de cealaltă pe cant și să fie bine susținute.

Nivelarea

După ce ai terminat o porțiune, sau întregul mozaic, nivelează pietrele pentru a fi la fel de înalte cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.

Bucură-te de noul mozaic

Adaugă un ultim strat de mix de ciment uscat și umezește mozaicul cu un irigator fin. Lasă-l să se uște și te poți bucura de propriul mozaic!

Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie...
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022. Leii primesc o sumă importantă de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. Planetele...
Parteneri
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Catine.ro
Ultimele știri
x